Naast vlees kan je natuurlijk ook groente op de BBQ bereiden. Ik word hier nog wel eens aan herinnerd. Vandaar dit recept voor vegetarische aardappelsalade MET SPEK.
Heerlijk voor erbij en makkelijkĀ voor te bereiden.
Ingrediƫnten:
- 1 kg vastkokende aardappels
- Olijfolie
- 2 ons bacon/speklappen
- 1 kleine ui
- 1 dl witte azijn
- 1 el suiker
- 8 el mayonaise
- 1 el bieslook
- 2 bosuitjes
- peper
Bereiding:
-
- Was de aardappels en smeerĀ ze in met olijfolie.
- Pak elke aardappel apart in met aluminiumfolie en leg ze op de BBQ.
Omdat je ze hebt ingepakt met aluminiumfolie zullen ze mooi gelijk gaar stomenĀ en niet verbranden.
- Snij de spek in kleine stukjes. Doe wat olie in een oude pan (of dutch oven) en bak deze naast de aardappels zacht krokant.
- Snij de overige ingrediƫnten fijn en meng deze door elkaar.
- Na ongeveer een uur zijn de aardappels klaar. Dit is afhankelijk van de grootte. Als je met een satƩprikker makkelijk door de aardappel kan prikken weet je dat ze goed zijn.
- Laat de aardappelsĀ afkoelen en snij de zeĀ in kleine blokjes of plakjes.
- Meng de aardappels en de spek door de overige ingrediënten.
- Breng de aardappelsalade op smaak met wat peper.
Heerlijk voor bij deĀ Spareribs, Whiskey Wings,Ā MOINK ballen,Ā Bierworsten,Ā Beercan Chicken,Ā Big Kahuna Burgers,Ā Speklappensaté enz…..