Aardappelsalade van de BBQ

HomeGrillenAardappelsalade van de BBQ

Naast vlees kan je natuurlijk ook groente op de BBQ bereiden. Ik word hier nog wel eens aan herinnerd. Vandaar dit recept voor vegetarische aardappelsalade MET SPEK.
Heerlijk voor erbij en makkelijk voor te bereiden.


Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • Olijfolie
  • 2 ons bacon/speklappen
  • 1 kleine ui
  • 1 dl witte azijn
  • 1 el suiker
  • 8 el mayonaise
  • 1 el bieslook
  • 2 bosuitjes
  • peper

Bereiding:

    1. Was de aardappels en smeer ze in met olijfolie.
    2. Pak elke aardappel apart in met aluminiumfolie en leg ze op de BBQ.
      Omdat je ze hebt ingepakt met aluminiumfolie zullen ze mooi gelijk gaar stomen en niet verbranden.
    3. Snij de spek in kleine stukjes. Doe wat olie in een oude pan (of dutch oven) en bak deze naast de aardappels zacht krokant.
    4. Snij de overige ingrediënten fijn en meng deze door elkaar.
    5. Na ongeveer een uur zijn de aardappels klaar. Dit is afhankelijk van de grootte. Als je met een satéprikker makkelijk door de aardappel kan prikken weet je dat ze goed zijn.
    6. Laat de aardappels afkoelen en snij de ze in kleine blokjes of plakjes.
    7. Meng de aardappels en de spek door de overige ingrediënten.
    8. Breng de aardappelsalade op smaak met wat peper.

 


Heerlijk voor bij de Spareribs, Whiskey Wings, MOINK ballen, Bierworsten, Beercan Chicken, Big Kahuna Burgers, Speklappensaté enz…..

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht