Bacon explosion

Home Recepten Bacon explosion
Een gerecht met als ingrediënten alleen bacon en worst is dé receptenhit op internet. Er worden zelfs fanclubs opgericht voor de Bacon Explosion zoals het gerecht is genoemd.

Sinds de Bacon Explosion werd toegevoegd op de website bbqaddicts.com, trekt de website honderdduizenden bezoekers. Zelfs de New York Times wijdde er een artikel aan.

De bedenkers Jason Day en Aaron Chronister zijn BBQ-fans die regelmatig meedoen aan BBQ-wedstrijden.


Ingrediënten:

  • 1 kilo bacon
  • 1 kilo rauwe Italiaans gekruide worst
  • 1 pot BBQ-saus
  • 1 pot BBQ-marinade, of -kruiden

Voorbereiding:

1 | Het recept is simpel: Neem twee dikke stukken bacon, een kilo rauwe Italiaans gekruide worst, één pot BBQ-saus en één pot BBQ-marinade, of -kruiden.
2 | Weef een net van de bacon (zie hier een kort filmpje)
3 | Wrijf de bacon in met de marinade
4 | Verdeel de rauwe Italiaans gekruide worst over de bacon en bestrooid deze met snippers van gebakken bacon.
5 | Hierover smeer je de saus en meer kruiden.


Bereiding:

1 | Stook de BBQ op tot ongeveer 180°c en bereid deze voor op indirect BBQen
2 | Leg de Bacon Explosion op het indirecte deel
3 | De Bacon Explosion is klaar na ongeveer 1½ uur of als deze een kerntemperatuur heeft van 74°c


De Bacon Explosion telt overigens vijfduizend calorieën.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

5 REACTIES

  1. Ook erg lekker om in plaats van worst de geweven bacon te vullen met een plak gehakt met daarin aangefruitte paprika en ui en overstrooid met geraspte kaas en dan oprollen. Is een recept te vinden op bbqpittboys.com en heet dan bacon bomb!

  2. Ziet er goed uit, mis alleen heeeeeel veeeeel info.
    *Wat is temp van BBQ?
    *Direct of indirect grillen?
    *Kern Temp van vlees?

    enz.

Laat een reactie achter bij RTLNiels Reactie annuleren

Print Friendly, PDF & Email

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.