Een recept welke is gebaseerd uit het boek Planet BBQ van Steven Raichlen.
Ingrediënten:
- 6 korte varkenshaasjes (lange zijn beter, maar minder makkelijk te krijgen)
- 200/300 gram belegen kaas (smelt wat langzamer dan jong belegen)
- 1 ui
- 4 augurken
- 200 gram bacon in stroken
- zout en peper
Recept:
1 | Snij de varkenshaasjes in zo dun mogelijke stroken. Dit gaat erg makkelijk omdat varkenshaas niet zo aan je mes blijft plakken.
2 | Leg een strook bacon op je werkblad en leg daar de varkenshaasreepjes op. Bestrooi dit met wat peper en zout.
3 | Snij de kaas ik blokjes die ongeveer even breed zijn als de varkenshaas. Snij ook de ui en de augurk. Leg dit samen op de varkenshaas.
4 | Dit pakketje rol je op.
5 | Door het pakketje steek je een spies. Dubbele spiesen zijn makkelijker met het omdraaien.
BBQ:
6 | De spiezen worden direct gegrild boven de kolen. Je kan deze spiezen dus op bijna alle soorten BBQ maken. Grilll de spiezen 5á6 minuten per kant. Als je een open BBQ hebt zorg dan voor een minder heet stukje om te voorkomen dat de bbq vlam vat door het vet van de bacon.
Eet smakelijk
Bron: www.brambbq.nl