Basis BBQ-rub

HomeKruiden (rub)Basis BBQ-rub

Wat is een rub?
Een rub is een mix van kruiden die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk ‘wrijven’.
Ik marineer mijn vlees bij voorkeur een dag van te voren. De kruiden hebben dan genoeg tijd om in het vlees te trekken.
Om de rub beter aan het vlees te laten hechten kun je je vlees eerst insmeren met olie.
Hierdoor schroeit je vlees ook sneller dicht en voorkom je dat sappen uit het vlees lopen.

Hieronder de Basis BBQ-rub welke ik gebruik als uitgangspunt voor alle rubs.
Ik gebruik deze zelf voor alle Sparerib recepten.


Ingrediënten:

  • 1 deel paprikapoeder
  • 1 deel knoflookpoeder
  • 1 deel uienpoeder
  • ½ deel zout
  • ½ deel zwarte peper
  • 1 deel bruine basterd suiker (eventueel later toevoegen)

Als je meer rub maakt om deze te bewaren kun je de bruine suiker beter later toevoegen om te voorkomen dat de rub gaat klonteren.


Je kan deze mix aanvullen met je eigen ingrediënten om het zo naar eigen smaak aan te passen.
– zoet = meer suiker
– zuur = citroen
– pittig =  minder suiker en meer peper

Bewaar je rub luchtdicht en op een donkere plaats, dan blijft hij een aantal maanden goed.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

3 REACTIES

Reageren op dit bericht