BBQ meubel

HomeTipsBBQ meubel

Als je regelmatig BBQ’t merk je al snel dat de meeste BBQ’s vrij laag zijn. De reden hiervoor is dat je dan goed op je vlees kan kijken en dat de BBQ stabieler staat. Zelf vind ik het fijner als het rooster wat hoger is. Door een BBQ kar te maken heb je gelijk de gelegenheid om een tafel en extra opbergruimte aan je BBQ toe te voegen.

Ik zal je uitleggen hoe je deze kan maken. Het is echt makkelijker dan je denkt! Ideaal voor een Weber met een One-Touch systeem welke aan de onderkant een opvangbak heeft. Hierdoor is de BBQ makkelijk schoon te maken.


Benodigdheden:

 • 2 vaste wielen en 2 zwenkwielen (ca. Ø125mm)
 • 16 houtfretten + ringen (voor de wielen)
 • Houten regels 50×70 mm, ca. 15 m¹ (frame)
 • Tafelblad ca. 120 x 80 cm
 • Schroeven 5×80, ca. 30 stuks
 • Schroeven 4×40, ca. 30 stuks
 • Schroeven 3×20, 10 stuks
 • Stalen hoekenankers 50×50, 8 stuks (bat hoeken) (voor het frame)
 • Stoelhoek 50 mm, 3 stuks (om de BBQ in te hangen)
 • Stoelhoek 20 mm, 4 stuks (om het blad vast te zetten)
 • Rabat delen, ca. 12 m¹ (optioneel voor kastje)
 • Scharnieren, 2 stuks (optioneel voor kastje)

 Bereiding:

 1. We beginnen met het bepalen van de afmetingen van het frame.
  Voor dit meubel ben ik uit gegaan van een Weber 57.
  Onderaan deze pagina vind je een tekening met de maten van mijn meubel.
  Hoogte
  Een ideale werkhoogte is 900 mm (90 cm). Dezelfde hoogte als een keukenblad. De hoogte van het frame wordt bepaald door de grote van de wielen en de dikte van het werkblad. In mijn geval 150 mm voor de wielen en 40 mm voor het blad. Dan blijft er voor de framehoogte 710 mm over.
  Lengte / breedte
  Afhankelijk van welk tafelblad je koopt, en de afmeting van je BBQ, moet je bij het werkblad ongeveer 100 mm hout om je BBQ overhouden (om scheuren te voorkomen). In mijn geval is dan de breedte 800 mm.
  De lengte bepaalt de ruimte die er voor het kastje overblijft. In mijn geval 1200 mm.
  Om het blad rondom 20 mm te laten oversteken met je deze daar weer van aftrekken. Daarmee wordt de framemaat 760 x 1160 mm.
 2. Zaag al het hout voor je frame op maat en schroef deze in elkaar met de 5×80 schroeven. Zie onderstaande afbeeldingen voor een voorbeeld. Vergeet niet de schroeven voor te boren om te voorkomen dat het hout gaat splijten. Gebruik de stalen hoekankers (bat hoeken) om de hoeken te verbinden en schroef deze vast met de 4×40 schroeven.
 3. Als je het frame wilt schilderen is dit het perfecte moment om dat te doen.
 4. Schroef met de houtfretten de wielen vast op de hoeken van het frame. Ook deze moet je voorboren.
 5. Zaag een gaat in het tafelblad die rondom 20 mm groter is dan de diameter van je BBQ. Voor een Weber 57 is dat een gat van Ø 610 mm.
  Om de positie van het gat te bepalen leg je het tafelblad op het frame en teken je het frame af op de onderkant van het tafelblad. Bepaal daarvan het midden door er 2 diagonalen in te tekenen. Boor een gaatje door dat punt. Neem een spijker en een touwtje om aan de bovenkant van het blad een perfecte cirkel te tekenen en zaag deze uit met een decoupeerzaag. Schuur de rand mooi rond en je hebt een perfecte cirkel.
 6. Het is handig om eerst het kastje te timmeren voor je het blad monteert, nu kan je overal nog goed bij. Het kastje kan je naar eigen inzicht indelen. Het is natuurlijk super handig om tijdens het BBQen al je spullen bij de hand te hebben!
 7. Het tafelblad kun je aan de onderzijde aan het frame vastschroeven met de kleine 20×20 hoekjes. Hierdoor zijn er geen schroefgaten zichtbaar aan de bovenkant van het blad en kan je het blad altijd makkelijk verwijderen.
 8. Schroef de 3 stoelhoeken (bat hoeken) van onderaf vast in de opening. Omdat je dit met 3 hoeken doet kan je BBQ niet gaan wiebelen en heb je het minste contact met het hout. Je wilt immers niet dat je blad zo heet word dat het in vlammen opgaat, wat overigens niet snel zal gebeuren omdat er rondom voldoende ruimte hebt over gelaten.
 9. De laatste stap is het verwijden van de poten van je BBQ en deze in de beugels te hangen. Als deze niet gelijk past kun je de beugels bijbuigen zodat deze in de rand van je BBQ haken. Bij mij is hij er nog nooit vanaf gevallen.
 10. Je kan je kar pimpen door er haken en beugels aan te schroeven. Altijd makkelijk om je gereedschap op te hangen.

Veel BBQ plezier met je eigen BBQ meubel

Tip: Voor een mooi werkblad koop je voor weinig een oude salontafel bij je plaatselijke kringloopwinkel.

Heb je zelf een BBQ meubel gemaakt. Stuur mij dan je foto’s per e-mail en ik plaats ze hieronder.

Meubels van andere

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

125 REACTIES

 1. Hallo,
  Ben bezig, aan de hand van uw voorbeeld, met het maken van een bbq meubel.
  Wat dacht u van een keukenblad als blad?
  Is dit een goed idee?
  Groeten
  Paul

 2. Ik zocht naar een bbq tafel om zelf te maken en kreeg deze link van iemand. Ben niet heel handig maar met zo’n duidelijke tekening en beschrijving zou zelfs mij dit toch moeten lukken. Top dat je dit gedeeld hebt!

  Heb vooralsnog wel een vraagje. Ik begrijp (nog) niet hoe de bbq nu opgehangen wordt in de tafel middels de stoelhoeken. Heb je hier misschien nog een (close-up) foto van of een extra beschrijving (voor een leek ;-0)?

  Groet,
  Peter

  • Beste Peter,

   Weber’s hebben een omgezette rand. Hiervoor blijven de hoeken achter de rand haken waardoor je BBQ hier perfect op blijft hangen. Door je BBQ op te hangen op 3 punten zal deze nooit gaan wankelen en hang je je BBQ stabiel in je tafel.

 3. Beste,
  Wat is dit een tof idee!
  Kan je enkele detail foto’s doorsturen van de ophanging van de bbq?
  Dit is mij niet echt duidelijk…..
  Mvg
  Wesley

 4. Mooi dat je dit project even hier gepubliceerd hebt! Op basis van dit idee heb ik een eigen BBQ-tafel gemaakt, bedankt!

 5. Hey Niels!

  Mooie tafel man! Nice. Zeg een vriend en ik willen ook voor onze Weber BBQ’s zo’n tafel maken, maar we maken ons wat zorgen om de combinatie hitte van de BBQ en de houten tafel. Kan jij aangeven wat hier de theorie is rond het wel/niet in de brand vliegen van de BBQ tafel als je lang aan het BBQ’en bent?

  Vast bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Jerry

  • Ik gebruik de tafel al ruim 3 jaar en hij staat er nog steeds. Er is op de 3 ophangpunten na geen contact tussen de BBQ en het meubel. Ik heb het blad rondom ca. 3 cm vrij. Je ziet wel wat verkleuring op het hout, maar dat is te verwaarlozen. Ik raad het gebruik van kunsstof (bv een keukenblad) wel af. Dat zou natuurlijk kunnen smelten.

 6. echt een mooie oplossing!

  ben nu zelf ook bezig, heb gekozen voor Douglas hout, en het blad een 2ehands blad van teak gekocht voor 20 euro.
  maak het wel wat groter 160x80cm, aan de linkerzijde maak ik het ronde gat, in dit geval voor een Kamado, en aan de rechterzijde maak ik een vierkant gat, hier ga ik een marmeren blad in bevestigen.
  altijd handig als je hier de braadslede waar bijvoorbeeld de kip in heeft gelegen op kan leggen.
  zal wat foto’s sturen indien het gereed is.

 7. […] een beetje aan de lage kant is. En waar leg ik mijn spullen neer? Gelukkig kwam ik op de site van RTLNiels een werkbeschrijving tegen van de door hem gemaakte BBQ kar. hierdoor werk ik meteen geïnspireerd, […]

 8. hoi niels leuk dat je de foto geplaatst heb ,
  ik heb inmiddels wel zwaardere wielen er onder gezet deze waren te licht ,
  en heb er nog een tafeltje bij gemaakt voor de spulletjes .
  en ja het onderstel van de basterd laat te wensen over bij mij war er al een wiel dubbel gegaan .
  is toch zonde als zoon ding omvalt .
  btw leuke site man ga zo door .
  gr cees veel bbq plezier

 9. Hoi Niels,

  Je meubel ziet er zeer professioneel uit. Ik ben alleen erg benieuwd of je een systeem hebt aangebracht voor het ophangen van de deksel aan je meubel (als je bijvoorbeeld vlees wilt draaien)?

  Door je Weber in een meubel te plaatsen vervalt immers de mogelijkheid om de deksel met de haak aan je Weber te hangen. Of leg je de deksel op het tafelgedeelte?

  Groet,

  Arrie

 10. Hoi Niels,
  Na het lezen van jouw ontwerp en tips ben ik weer geïnspireerd geraakt om er toch maar eens werk van te maken. Ik heb nog wel een vraag waarmee ik worstel. Ik wil mijn weber én een kamado in de bbq-tafel verwerken hetgeen het geheel wat zwaarder maakt. Alhoewel het gewicht aan de zijkant van de tafel terecht komt, Kamado links en Weber rechts, maak ik me een beetje zorgen of de regels van 5 x 7 cm wel voldoende zijn om alles te dragen.
  Ik hoor graag van je, en anders van een andere lezer.

  Met vriendelijke groet,
  Edwin

  • Beste Edwin,

   Het frame van 5×7 balken is echt meer dan zwaar genoeg.
   Ik vindt het persoonlijk niet fraai als je een kar maakt van overdreven dikke balken.
   Als je je kar langer wilt maken kan hij natuurlijk wel gaan doorbuigen.
   Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld bodem verstevigen, of in de achterwand schoren plaatsen.

   Heel veel succes en in ontvang graag de foto’s als je hem klaar hebt.

   • Bedankt voor de snelle reactie. Ik stuur je alvast mijn ontwerp, dat wil zeggen, een aanpassing van jouw ontwerp (*smile*)

    Met vriendelijke groet,
    Edwin

  • De Weber One-Touch heeft 2 handvatten. Daar hangt hij op, maar om te voorkomen dat hij gaat wiebelen ondersteun ik hem met 3 beugels.
   De Weber Master-Touch heeft een ophangbeugel (Tuck-away dekselhouder) voor de deksel en daardoor maar 1 handvat. De beugels moeten dat een stuk sterker zijn omdat de BBQ volledig op de beugels hangt.

 11. Dag Niels,

  Tof idee zeg! Ik vroeg me af wat gemiddeld de aanschafkosten om dit te gaan bouwen. Hoor het graag van je!

  • Het ligt eraan hoe je hem afwerkt, maar veel materiaal zit er niet in. Als je bij de kringloop een salontafel koopt voor het blad zal dat zeker schelen. Het duurst zijn dan de wielen. Hout en schroeven zijn niet zo duur. Dan blijft alleen de lak of verf nog over, maar daarvan heb je misschien nog een restje staan.

 12. Beste RTL Niels,

  Ik ben je meubel aan het maken maar ik ben op zoek naar een hoes!

  Als je een idee hebt hoor ik het graag

  Bedankt voor het delen van je advies tot nu toe?

 13. Welke wieltjes hebben jullie gebruikt? Wat adviseer je als jr balken van 4.5×7 gebruikt. Vaak is het blad om hem vast te maken dan te breed

 14. Bedankt Niels!
  Door jou ben ik nu eindelijk ook de trotse bezitster van een bbq meubel. Chapeau dat je dit hebt willen delen.

 15. Hey Niels, bedankt voor het idee. Heb hem nu gemaakt en het resultaat is echt gaaf (vind ik). Ben nu nog bezig om hem een beetje op te leuken en dat kan prima met spullen van de Action en Ikea. Als afdek hoes gebruik ik een motor afdekhoes zodat deze ook nog eens mooi droog blijft.

 16. Hoi Niels,
  Mooi idee zo’n tafel! je hebt me echt op een idee gebracht alleen bij punt 5. staat Zaag een gaat in het tafelblad die rondom 20 mm groter is dan de diameter van je BBQ. Voor een weber 57 is dat een gat van Ø 610 mm.

  Is dat niet dan 590 mm? ik ben niet echt zo technisch 🙂 maar als ik fout zit hoor ik het graag.

 17. Ik zie meubels waarin een Weber Mastertouch verwerkt zit. Zodat het deksel mee in de opening in het werkblad schuift.

  Kan iemand me zeggen hoe je dat doet? Of heeft iemand daar een detail foto van?

  Groet, Kevin

 18. Ik ben zelf aan het kijken om een meubeltje te maken, de plannen gebaseerd op het jouwe, maar kom er maar niet uit welke soort ik best gebruik. Het meubel zal niet binnen kunnen staan.
  Ik heb al padouk bekeken, maar daar betaal je wel voor, en steigerhout, maar lees dan weer dat je daarbij moet opletten voor het krimpen/werken van het hout. Welke houtsoort hebben jullie gebruikt, en hoe gaan jullie om met die krimp en werking van het hout?

  Groet!

  • Goedemorgen Jenne,

   Zelf heb ik Douglas hout gebruikt, dit is hout dat zeer goed buiten kan staan, en elk houtsoort zal wat krimpen en uitzetten naarmate het droger dan wel natter wordt.
   Maakt ook niet zoveel uit, maar zorg ervoor dat het gat dat je maakt in het blad voor de bbq iets groter is dan de bbq, hou iets van 1 tot 2 cm ruimte.. dan heeft het hout de mogelijkheid om te krimpen zonder dat het hout gaat scheuren.

  • Steigerhout bewerkt met white wash.
   Meubel staat, indien niet in gebruik, buiten onder zeil.
   Werking hout tja…. Vind het zelf niet echt storend af en toe een schroefje aandraaien of verplaatsen.

  • Sander/Maarten,
   Bedankt voor de snelle reacties. Daar heb ik weinig aan toe te voegen.
   Als je meubel het hele jaar buiten staat krijgt hij het flink te verduren. Een afdekhoes is dan wel aan te bevelen.
   Er zijn bedrijven die hoezen op maat maken, bijvoorbeeld https://www.bootzeil.nl/nl/hoezen/barbecues/
   Als je even Googelt kom je er vast nog meer tegen.
   Veel plezier met het maken van je meubel, en we zien graag hoe hij geworden is.

 19. Beste Niels, allereerst echte top instructie voor het maken van een BBQ meubel! Ik ben dan ook van plan om op basis van jouw voorbeeld een eigen meubel te gaan maken voor mij Weber.

  Nu loop ik alleen tegen het vraagstuk “werkblad” aan…. Als je een kant en klaar tafelblad koopt, dan ben je volgens mij vrij duur uit. Dus ik vroeg mij af wat zijn goede materialen om te gebruiken als tafelblad?

  • Daarom heb ik voor een tweedehands blad van de kringloop gekozen. Er zaten ook al snel een paar brand gaten in dus zonde om daar een hoop geld aan uit te geven.
   Je blad moet tegen vocht kunnen. Gebruik dus geen meubelplaat voor binnen zoals MDF of spaanplaat.
   Hij moet ook wel wat hitte kunnen hebben. En dan bedoel ik niet alleen de hitte van je bbq. Gebruik dus geen geplastificeerd hout, en hou er met schilderen rekening mee. Mocht je het blad gaan schilderen, dan kan je eventueel ook multiplex gebruiken, maar de watervast verlijmde platen zijn ook niet echt goedkoop.
   Daarom blijf ik erbij dat een massief houten blad van een tweedehands salon tafel de goedkoopste oplossing is.

 20. Beste Niels.,

  Ik als vrouw moet dit ook kunnen 😉

  Dit zijn de maten van de balkjes toch?
  710 4
  1020 4
  570 2
  660 6

  Groet Sanne

  • Beste Sanne,

   Natuurlijk moet dat kunnen. Maar voordat je alles op lengte zaagt moet je eerst de buitenmaat van het frame bepalen. Dat is afhankelijk van de afmetingen van het blad.

   De hoogte van het frame is afhankelijk van de hoogte van je wielen en de dikte van je blad.

   Zoals je ziet op de foto moet je de houtdikte dan van de tussenbalken aftrekken. Dit is afhankelijk van de houtafmeting die je gebruikt. Als je het buitenframe klaar hebt kan je de balken voor het kastje inmeten en er tussen maken.

   Heel veel succes ermee.

 21. Ha Niels, ik heb een Master Touch Premium met scharnierend deksel. Kan ik dan alsnog dit ontwerp gebruiken of moet er iets aangepast worden?

 22. Welke gereedschappen heb ik nodig om deze tafel te maken? Heb zelf twee linkerhanden en behalve een boormachine en wat schroevendraaiers weinig gereedschap. Toch lijkt het me een uitdaging om deze tafel te gaan maken dus ik hoor graag even wat ik moet kopen of lenen 🙂

  Ik denk dat ik het gat voor de bbg gewoon laat zagen bij de Multimate overigens

  Ben ook benieuwd waarmee jij je tafel geschilderd/behandeld hebt.

  Dank alvast!

  • Een hand- of afkortzaag om de balken op maat te zagen.
   Een Accuboormachine om het frame in elkaar te schroeven.
   En een decoupeerzaag om het gat voor de BBQ te zagen. Ik denk niet dat ze dit bij de Multimate voor je gaan doen.

  • Het blad heb ik 2x gelakt met een normale transparante lak omdat hij onder een afdak staat. Als hij in de regen staat kan je beter een speciale (duurdere) buitenlak gebruiken.

   • Dan blijft er 7,5 cm over aan beide kanten, dat is wel krap. Kans dat je blad daar breekt is groot. Je kan ook een plaat watervast multiplex gebruiken. Dat is veel steviger, maar minder mooi.

 23. Ha Niels, ik heb mijn bbq meubel af en vastgezet met stoelhoeken van 5cm lang, maar worden deze hoekjes en schroeven waarmee ze vastzitten niet te warm?

 24. Beste Niels,

  Geïnspireerd door jou site ben ik aan het ontwerpen geslagen.
  Alleen is het me niet helemaal duidelijk wat de afmetingen zijn van de tussen delen(het deel onder de bbq en het deel van het kastje) dus op hoeveel mm de balk in het midden van de frame komt?

  Gr,

  • Beste Ari,

   Leuk dat ik je heb kunnen inspireren. Die maat wordt bepaald door de maat van je bbq. In mijn geval één van 57cm. De maat van het tussendeel onder de BBQ is bij mij 64cm.

   • Ok, ik heb ook de 57cm maar waar wordt die maat dan op gebaseerd?

    En komt de balk op 64 vanaf het begin van de onderste balk of op 64 vanaf de eerste omhooggaande balk?

 25. Hoi Niels,

  Geinspireerd door jouw ontwerp wil ik ook aan de slag.
  Ik heb een vraag over de binnenkant:
  Welk soort plaat hout heb jij gebruikt om het kastje in het midden aan de binnenkant dicht te maken? Of welk soort plaat raad je aan ivm de warmte vd bbq.

  • Beste Timo,

   Hiervoor kan je het beste underlayment gebruiken. Dat is gelaagd en zal daarom niet snel scheuren. Aan de buitenkant rabatdelen omdat dat er mooier uit ziet. Als je genoeg ruimte tussen de ketel en het hout hebt valt de hitte overdracht wel mee. Alleen bij langdurige hitte kan het wat verschroeien, maar hij zal nooit spontaan in de brand vliegen dus maak je daar maar geen zorgen om.

 26. Hoi Niels, dank je je ideeen en het duidelijke plan. Ik ga jouw ontwerp als basis gebruiken voor het maken van mijn eigen bbq meubel. Heb een tweedehands grenen eettafel op de kop getikt die ik ga gebruiken als blad. Wat raad jij aan om als afwerking te gebruiken, olie of lak? Ik zag vandaag op FB iets voorbij komen van Blackwash, (olie?), dat zag er mooi uit.

  • Olie is wat doffer en lak glimt meer. Lak is daardoor beter schoon te houden. Je moet je dus afvragen wat je belangrijker vindt.

 27. Hoi Niels,
  Hoe heb je de rabat delen vast gemaakt? Ze zitten tussen je frame en niet op toch?

  Groet Joeri

  • Ja ze zitten tussen het frame.Ik heb een klein latje op de binnenkant van het frame geschroeft iets verder dan de dikte van de rabat delen. Daar heb ik de rabat delen tegenaan geschroeft.

 28. Hoi Niels,

  Ik bezoek je site regelmatig voor recepten en kwam het design voor dit meubel tegen. Super en goed gelukt! Is het leuk om foto’s toe te sturen om op je website te zetten? Hij is precies volgens je rekening.

  Het enige punt waar ik nog geen oplossing voor heb is het ophangen van mijn deksel. Ik heb een 57 cm bbq en heb onvoldoende ruimte in het blad voor een uitsparing van de deksel houder. Ik wil de deksel daarom aan de zijkant kunnen hangen, maar… waar aan? Heb je tips?

  • Leuk dat je ook een meubel hebt gemaakt.
   Foto’s kan je mailen naar info@rtlniels.nl

   Ik heb zelf een haak aan het plafond waaraan ik hem kan ophangen.
   Je zou misschien een haak, of beugel aan de zijkant van je meubel kunnen maken, maar die moet aardig uitsteken omdat de deksel rond/bol is.
   Verder nog geen goede oplossing hiervoor kunnen vinden.
   Als iemand een goed idee heeft hoor ik het graag.

 29. Wordt een Weber master touch premium met tuck away systeem op dezelfde manier bevestigd? Dus gewoon met stoelhoeken? Of moet dit systeem van de Weber afgeschroefd worden om het in een meubel te verwerken?

  • Ik heb de beugel nu gewoon op het blad liggen. De beugel steunt nu op het blad dus nog steviger. Je kan hem ook in je blad uitsparen, maar dan heb je wel alle 3 de beugels nodig om de bbq te ondersteunen

 30. Hallo Niels,

  Mijn tafel is nu bijna af met dank aan jou ontwerp.
  Nu zie ik dat er een aantal nieuwe foto’s zijn toegevoegd en op 3 daarvan zie ik op het werkblad een soort steen. Bij de foto van de meubel van Jos is hij zelfs gelijk gelegd met het blad. Zijn dit speciale stenen? en hoe kan ik het net zo doen als op de foto van Jos?

  • Dat zijn natuurstenen onderplaten. Deze worden ook verkocht als snijplanken, al denk ik dat het niet zo goed is voor je messen.
   Je kan hem infrezen in je blad of uitsparen en een houten plaat tegen de onderkant van je blad schroeven waardoor er een uitsparing ontstaat waar je de plaat dan in kan leggen.

   • Hoi Niels,

    Dit klopt! Ik heb een badkamer vloertegel gebruikt. Niet goed voor je messen, maar wel voor iets heets. Ik doe een houten snijplank bovenop als ik iets wil snijden.

 31. Gezien de ophanging toch een vraag, ik heb het (vergane) Weber rooster vervangen door een volledig gietijzeren variant (top aankoop, kan hem iedereen aanbevelen, auspiteurope.com) maar gezien het gewicht vroeg ik me af of het constructie technisch nog te doen is, of hoe de constructie eventueel te verstevigen.

  • Dat zal je BBQ zeker wat zwaarder maken. Goed opgemerkt. Wel iets om rekening mee te houden. De oudere modellen van Weber hebben 2 handvatten dus die zullen er zeker niet doorheen vallen. Bij de nieuwere modellen met dekselhouder dient de beugel ook als extra steun. Toch is het altijd beter je BBQ wel met losse beugels op te hangen om er zeker van te zijn dat je BBQ geen contact kan maken met je werkblad. Als de beugels/hoeken stevig genoeg zijn zal dat geen problemen geven.

 32. Hoi Niels,

  Ik heb een Weber 57cm master touch. Ik kwam op jou site het meubel tegen en heb hem nagemaakt. Ben er super blij mee.
  Ik vond achteraf het werkblad toch iets te klein. Ik heb hem met 60cm verlengd, wat supersnel te (de)monteren is.
  Barry vroeg je hoe je het deksel op kon hangen, ik heb een metalen strip gebogen en die in het deksel bevestigt. Plank met een gat erin aan de tafel gemaakt.

  Misschien wel mooi om de foto’s op je site te zetten. Ik heb ze je zojuist gemaild.

  Groeten Joris.

 33. Hoi Niels,

  Geweldig idee die tafel.
  Leuk dat je het deelt met ons.

  Ik ben er zelf nu aan begonnen, maar heb wel een vraag:
  Mijn weber BBQ is 47 cm en heeft maar 1 handvat, kan ik deze met meerdere stoelhoeken vast maken? Zodat deze evengoed stabiel staat?
  ik houd wel de zelfde maten aan van het frame. heb ik iets meer ruimte ernaast.
  Alleen maak ik het gat waar de bbq in komt 53 cm zodat ik nog 3 cm over heb rond de bbq.

  Groet Tim

  • Ik heb er nu ook 1 met 1 handvat en dat gaat prima op de hoeken van de oude. Doen precies wat ze moeten doen. Ben benieuwd naar het resultaat. Mail je me de foto’s?

 34. He, just seen the pictures of Weber trolley you made, it looks awesome! Do you have any drawerings of the build that I could copy from you?

  • Dear Bradley,

   How nice that you are interested in my BBQ furniture. I made the furniture as described. There is also a drawing with dimensions in millimeters. The easiest way is to translate my site with google translate.

   If you have any further questions, please let me know.

 35. hoi Niels, De maat van die stoelhoeken (50mm) om je BBQ in op te hangen klopt toch wel niet.
  Als het blad al 40 mm dik is steekt het 1 cm boven het blad uit, dan kom ik met mijn weber van 47 cm al 2 cm tekort.?

  • Dat klopt. Mijn blad is 30 mm dik. Als je een dikker blad gebruikt moet je ook grotere hoeken gebruiken om je BBQ op te hangen. Tenzij je een model hebt zonder handvaten.

 36. Leuke site heb je.
  Ik heb jou bbq als voorbeeld genomen en hier en daar iets aangepast.
  Volgende week ga ik de keuken alvast wat inrichten.

 37. Hi Niels,

  Ik ben ook bezig om jouw meubel te maken! Ik vroeg me af welk materiaal heb je gebruikt voor de plaat aan de onderkant en schot in het middenstuk? En hoe heb je deze bevestigd?

  Dank!
  Rick

  • Voor de plaat heb ik underlayment gebruikt omdat mijn meubel droog staat. Maar je kan beter watervast multiplex gebruiken. Ik heb latjes tegen het frame geschroefd waar de plaat op ligt. Zo kan ik hem er makkelijk uit halen op schoon te maken. Succes met het maken van je meubel.

 38. Dank voor je instructies, ik heb er veel aan gehad.
  In de bijlage het eindproduct.
  Ik zou het leuk vinden om in je wall of fame te komen.

 39. Via jouw site heb ik inspiratie opgedaan voor een Weber BBQ meubel. De aanwijzingen, beschrijving en foto’s op jouw site hebben me erg geholpen.
  Hierbij wat foto’s van het resultaat. Er moeten alleen nog een paar haakjes aan voor het gereedschap. Maar heb er nog geen naar mijn zin kunnen vinden.

 40. Ik ben de laatste hand aan het leggen aan mijn BBq meubel, a.d.h. van jouw instructie tekeningen. Nu zie ik op de verschillende foto’s op je site dat men een 57 cm kettle geplaatst hebben, wat ik ook van plan ben, maar ik wil het deksel laten scharnieren. Ik heb een Master Touch, maar geen premium.
  Nu de vraag: kan ik een scharnier kopen wat geschikt is voor mijn gewone Master Touch? Of heb je een andere tip hoe ik het deksel kan wegleggen of scharnieren?

 41. Hallo Niels,

  Met de hulp van jouw pagina over het bouwen van een eigen bbq meubel heb ik er zelf ook een gemaakt. De afbeeldingen van anderen hebben goed als voorbeelden gewerkt voor de mijne.

  Bedankt voor je blog en ik hoop dat je hier mee door blijft gaan!

 42. Ik heb veel gehad aan je website mbt het bouwen van een bbq tafel. En idd, gebaseerd op jou tip zit er een mooie visgraat salontafel op.
  Bedankt voor de support!

 43. Ha Niels, thanks voor deze beschrijving! Ik heb een oude eettafel via Marktplaats gevonden en toen jouw onderstel onder het tafelblad gedaan. Mijn Weber 57 erin gehangen – supertof!

  Vraagje: heb jij, of iemand anders op deze site, een tip om een (regen) hoes te regelen voor dit meubel? Afmetingen van 200x86x120 zijn niet echt gangbaar…

 44. Hoi Niels, heel fijn dat je deze informatie online deelt. Ik weet zeker dat je heel veel mensen hiermee helpt en motiveert om zelf een bbq-meubel te maken. Wij zijn ons aan het orienteren en moeten nog alle spullen kopen. Welk hout adviseer jij, welk hout is het beste geschikt hiervoor? Zowel voor de meubel als voor het tafelblad. Het bbq-meubel zal bij ons niet onder een afdakje staan. Er zal wel een hoes voor gekocht worden, maar het meubel mocht vocht kunnen verdragen. Groet Chantal

  • Ik heb het frame gemaakt van vuren en gebeitst. Dat is goed betaalbaar en makkelijk te bewerken. Het eerste blad was van grenen, maar die heb ik na 5 jaar vervangen door een eiken bald.

 45. Hoi Niels, ik kwam je site tegen van de winter en wilde ook wat maken voor mijn Kamado 13″. Toen ik vorige week al die mooie foto`s zag werd ik gelijk weer geïnspireerd door al die mooie meubels. Mijn project is bijna klaar en is super low budget geworden. Ik heb via een internet een gratis geloogd grenen tv kastje op de kop getikt en deze “omgebouwd” tot BBQ meubel. Bij de grote winkel met de A heb ik zwarte verf gekocht op terpentine basis en 4 mooie zwenkwielen met rem. Ik had nog een rvs plaat liggen van 5mm dik en heb deze op maat geslepen voor naast de Kamado om op te werken of hete spullen te leggen. Alles bij elkaar was ik nog geen 20€ kwijt 🙂 Bij mij staat hij in de block hut dus ik denk dat deze nu weer jaren mee kan. Ik stuur je ook zeker mijn foto`s.

 46. Hallo ik heb een vraag over je bbq meubel.

  Ik heb mijn kamado ook 20cm groter gezaagd. Maar als ik hem op pootjes zet en de klep open maak wil die achterover kantelen, heb je hiervoor miss tips?

  • Om dit te voorkomen moet je hem inklemmen.
   Dit zou je kunnen doen met de stalen hoeken die ik heb gebruikt om de GGQ in op te hangen. Zie het voorbeeld hierboven.

  • Ik heb vuren gebruikt en zelf gebeitst. Dat kan niet bij geimpregneerd hout, maar dat is ook nit nodig omdat die al behandeld zijn.

Reageren op dit bericht