BBQ saus

HomeSausBBQ saus

Zelf BBQ Saus Maken!

Zelf gemaakte BBQ saus is niet alleen super lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Je kunt de smaak naar wens aanpassen door meer zoetheid, rooksmaak of pit toe te voegen. Zelfgemaakte BBQ saus is heerlijk bij de BBQ, maar ook perfect als marinade voor bijvoorbeeld Spareribs.


Ingrediƫnten

  • 250 ml tomaten passata
  • 1/2 ui fijn gesneden
  • 2x teen knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el basterdsuiker
  • 3 el witte wijn azijn
  • 2 el worcestersaus
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl zwarte peperpoeder
  • snufje chilipoeder (als je hem wat pittiger wilt maken)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediƫnten in een pannetje.
  2. Laat het op laag vuur inkoken tot het de gewenste dikte heeft.

Bewaren

Zelfgemaakte BBQ saus kun je goed bewaren door de volgende stappen te volgen:

  1. Laat de saus afkoelen: Zorg ervoor dat de saus volledig is afgekoeld voordat je deze gaat bewaren.
  2. Gebruik schone potten of flessen: Steriliseer glazen potten of flessen door ze in kokend water te leggen of in de vaatwasser op hoge temperatuur te wassen. Dit helpt om bacteriƫn te doden en de houdbaarheid van de saus te verlengen.
  3. Vul de potten of flessen: Giet de afgekoelde BBQ saus in de schone potten of flessen. Laat een beetje ruimte over aan de bovenkant om uitzetten te voorkomen.
  4. Sluit goed af: Draai de deksels stevig op de potten of flessen zodat er geen lucht bij kan komen.
  5. Bewaar in de koelkast: Plaats de afgesloten potten of flessen in de koelkast. De saus blijft in de koelkast tot ongeveer twee weken goed.
  6. Invriezen voor langere bewaring: Als je de saus langer wilt bewaren, kun je deze ook invriezen. Giet de saus in vriesbestendige bakjes of zakjes, laat wat ruimte over voor uitzetting en sluit goed af. In de vriezer blijft de saus tot ongeveer drie maanden goed.

Geniet van je zelfgemaakte BBQ saus!

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht