Bierworst

HomeGrillenBierworst

Een goed worstje van een BBQ blijft lastig. Te rauw, te gaar, verbrand. Als je daar genoeg van hebt moet je de BIERWORST eens proberen. Ik heb dit recept via Brambbq.nl.

Dit is een ideaal recept als je een flinke BBQ hebt. Je kan dit namelijk erg makkelijk ruim van te voren maken.


Ingrediënten:

  • Braadworsten (varkens)
  • bier
  • knoflook (poeder)
  • uien
  • aluminium bak

Voorbereiding:

1 | Snij de uien en doe ze in de aluminiumbak.
2 | Strooi er flink wat kruiden bij. Je kan er ook een teentje knoflook bij doen om ze wat scherper te maken.
3 | Een mix mag natuurlijk ook.
4 |  Haal ook alvast de doppen van de flessen bier.

BBQ:
5| Grill de worstjes kort aan op de directe manier. Het gaat erom dat ze een kleurtje krijgen.
6 | Als ze rondom een beetje bruin zijn leg je ze in de aluminiumbak en daaroverheen doe je het bier tot het randje.
7 | Deze bak zet je boven de kolen (wel op het rooster) en laat je een uurtje koken. 2 á 3 uur mag ook.

Echt..iedereen lust ineens worst!


bron: www.brambbq.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

2 REACTIES

Reageren op dit bericht