Big Kahuna Burgers

Home Grillen Big Kahuna Burgers
De Big Kahuna burger. Ook wel bekend van de film Pulp Fiction. Een lekker frisse en zoete cheeseburger.

 


Ingrediënten voor 5 burgers:

    • 500gr | rundergehakt
    • 2el | paneermeel
    • 1st | ei
    • 2el | teriyaki (marinade)
    • 5st | ananas schijven
    • 5st | cheddar kaas
    • 5st | witte bollen (kadetjes)
    • 1/4 | fles ketchup
    • 1/4 | pak bruine suiker
    • 1el | mosterd

 

 


BEREIDING:
BURGERS

  1. Een echte burger maak je van rundergehakt, gebruik hiervoor ongeveer 100 gram per burger.
  2. Klop in een kom een eitje los en voeg hier een beetje paneermeel, peper, zout en de 2 eetlepels teriyaki saus.
    De paneermeel zorgt ervoor dat de burgers minder snel  uit elkaar vallen.
    Gebruik één eitje voor elke 500 gram gehakt.
  3. Kneed dit samen met de gehakt door elkaar en rol hier ballen van.
  4. Leg op een bord of snijplank folie, leg hier de ballen op en dek ze met de folie af.
  5. Zet deze ca. 20 minuten in de koelkast. Hierdoor worden de ballen steviger en vallen ze minder snel uit elkaar.
  6. Druk de ballen met je hand plat zodat de hamburger overal de juiste dikte heeft (ongeveer anderhalve centimeter).
    Omdat deze nog afgedekt zijn met folie houd je je handen mooi schoon.
  7. Schroei de burgers eerst aan beide kanten dicht door ze te grillen en bak ze daarna indirect af.
  8. Draai de burgers regelmatig om totdat ze gaar maar wel sappig van binnen zijn.
  9. Grill ook gelijk de ananas, en de binnenkant van de kadetjes mee.

SAUS

  1. Voor de Big Kahuna Secret Sauce doen we gelijke delen ketchup en bruine suiker in een pan met een eetlepel mosterd.
  2. Laat de saus sudderen op laag vuur tot alle suiker gesmolten is en de mosterd geheel vermengd is met de ketchup.
  3. Laat de saus afkoelen. Hierdoor wordt hij ook wat dikker.

BOUWEN

 

Als de saus en de burgers klaar zijn kan  je beginnen met het bouwen van je Big Kahuna Burger.

Houd je min of meer aan de volgende bouw voorschriften:

  1. Op het onderste broodje leg je eerst de cheddar kaas.
  2. hierboven op plaats je de Burger.
  3. leg hierop een kort gegrild schijfje ananas.
  4. Giet de saus in en over de ananas.
  5. bedek het vlees met de Big Kahuna Secret Sauce.
  6. sluit de burger af met het bovenste stukje brood.

Eventueel kun je ook nog sla, tomaat en uitjes toevoegen, maar ik vind persoonlijk dat dat ten koste gaat van de zuiverhuid van deze cheeseburger.

Om de Pulp Fiction ervaring compleet te maken, dien je er natuurlijk friet bij te eten met Mayonaise. Véél Mayonaise.

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikelBroodrol
Volgend artikelEasterwood Spareribs

9 REACTIES

  1. topburger niels. ga hem zelf ook nog eens een keer maken (dan ben je natuurlijk welkom met margriet) lekker genoten gister bij de troostfinale. groeten jan

  2. Ik bouw de hamburgers altijd ” ondersteboven ” op, dus beginnen met het bovenste deel van het broodje.
    Daarop de ananas
    daarop de saus
    Dan de kaas er op
    dan volgt de hamburger en de bodem van het broodje.
    De hele stapel omdraaien, sateprikker erdoor tegen het omvallen tijdens het vervoeren naar de eettafel en klaar.

  3. Super lekkere burger korte uitleg van Niels gehad op 1 van de bbq avonden en gister met oud en nieuw de blits maken met deze heerlijke burger

Laat een reactie achter bij jan snel Reactie annuleren

Print Friendly, PDF & Email

Met uw toestemming plaatsen wij cookies op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om uw bezoek aan onze website te verbeteren.