Een tijdloze klassieker uit de Franse keuken, deze heerlijke stoofschotel combineert malse stukken rundvlees met sappige champignons.
Het langzame stoven van het vlees in rode wijn geeft het een heerlijke smaak.
Deze stoofschotel is een lust voor het oog. De kleur van het gestoofde vlees en de sappige champignons maken van dit gerecht een waar feestmaal, perfect voor een gezellig etentje met vrienden en familie.
Serveer deze stoofschotel met rijst of aardappelen.
Benodigdheden
- Pan met deksel om te stoven
- Pan om spekreepjes te bakken
Ingrediƫnten
- 900 gr riblappen of sukadelappen
- Peper en zout
- 2 eetlepels bloem
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 ml volle rode wijn
- 300 ml water
- 1 blokje runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 200 gr champignons
- 300 gr spekreepjes
- Rijst of aardappelen
Bereiding
- Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm.
- Bak het vlees bruin en voeg peper, zout en 2 eetlepels bloem toe.
- Snij een ui, 2 teentjes knoflook en de worteltjes fijn en bak deze even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
- Schenk de rode wijn er bij.
- Kook 300 ml water en los het runderbouillon blokje daarin op.
- Voeg het water en 2 laurierblaadjes toe.
- Bak in een andere pan de spekreepjes.
- Snij de champignons in plakjes en voeg deze samen met de spekreepjes toe.
- Elk kwartier even roeren en als het nodig is wat water toevoegen.
- Laat het ca. 3 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.