Broodje Beenham

HomeGrillenBroodje Beenham

Broodje Beenham met honing-mosterdsaus


Ingrediƫnten:

(voor 4 personen)500 gr Beenham

  • 4 st Kaiserbroodjes
  • 1 st Paprika
  • 30 gr Rucola
  • 3 tl Mosterd
  • 3 el Honing
  • 100 ml Yoghurt

Bereiding:

  1. Smeer de beenhamĀ in met je favoriete bbq kruiden (optioneel).
    let wel op, beenham is van zn eigen al behoorlijk zout.
  2. Laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur voor je hem op de BBQ legt.
  3. Bereid in de tussentijd je BBQ voor op indirect BBQen.
  4. Zet aanĀ aluminium bakje met een laagje water op het indirecte deel van je BBQ om de temperatuur stabiel te houden en Ā te voorkomen dat de beenham uitdroogt. LaatĀ deze vast opwarmen.
  5. Schroei de beenham eerst rondom dicht, directĀ boven de kolen.
  6. Laat hem verder garen op het indirecte deel boven de aluminium bak met water, ca 175 graden.
  7. Je hebt nu ook de gelegenheid om eventueel wat rookhout op de kolen te leggen voor wat extra smaak.
  8. Laat de beenham garen tot een kerntemperatuur van 60-65 graden.
  9. Pak de beenham in metĀ aluminium folie en laat deze ca. 5Ā minuten rusten. Zo kunnen de sappen zich mooi door het vlees verdelen.
  10. Snij de kaiserbroodjes open en grill de binnenkant bruin boven de kolen.
  11. Snij de paprika in reepjes.
  12. Meng de honing, de mosterd en de yoghurt door elkaar voor deĀ saus.
  13. Snij de beenham in dunne plakjes.
  14. Beleg de broodjes met wat rucola, paprika, de beenham en giet daar de honing-mosterdsaus overheen.

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

Reageren op dit bericht