Broodje Beenham met honing-mosterdsaus
Ingrediƫnten:
(voor 4 personen)500 gr Beenham
- 4 st Kaiserbroodjes
- 1 st Paprika
- 30 gr Rucola
- 3 tl Mosterd
- 3 el Honing
- 100 ml Yoghurt
Bereiding:
- Smeer de beenhamĀ in met je favoriete bbq kruiden (optioneel).
let wel op, beenham is van zn eigen al behoorlijk zout. - Laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur voor je hem op de BBQ legt.
- Bereid in de tussentijd je BBQ voor op indirect BBQen.
- Zet aanĀ aluminium bakje met een laagje water op het indirecte deel van je BBQ om de temperatuur stabiel te houden en Ā te voorkomen dat de beenham uitdroogt. LaatĀ deze vast opwarmen.
- Schroei de beenham eerst rondom dicht, directĀ boven de kolen.
- Laat hem verder garen op het indirecte deel boven de aluminium bak met water, ca 175 graden.
- Je hebt nu ook de gelegenheid om eventueel wat rookhout op de kolen te leggen voor wat extra smaak.
- Laat de beenham garen tot een kerntemperatuur van 60-65 graden.
- Pak de beenham in metĀ aluminium folie en laat deze ca. 5Ā minuten rusten. Zo kunnen de sappen zich mooi door het vlees verdelen.
- Snij de kaiserbroodjes open en grill de binnenkant bruin boven de kolen.
- Snij de paprika in reepjes.
- Meng de honing, de mosterd en de yoghurt door elkaar voor deĀ saus.
- Snij de beenham in dunne plakjes.
- Beleg de broodjes met wat rucola, paprika, de beenham en giet daar de honing-mosterdsaus overheen.
Eet smakelijk