Broodje Beenham met honing-mosterdsaus
Ingrediënten:
(voor 4 personen)500 gr Beenham
- 4 st Kaiserbroodjes
- 1 st Paprika
- 30 gr Rucola
- 3 tl Mosterd
- 3 el Honing
- 100 ml Yoghurt
Bereiding:
- Smeer de beenham in met je favoriete bbq kruiden (optioneel).
let wel op, beenham is van zn eigen al behoorlijk zout. - Laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur voor je hem op de BBQ legt.
- Bereid in de tussentijd je BBQ voor op indirect BBQen.
- Zet aan aluminium bakje met een laagje water op het indirecte deel van je BBQ om de temperatuur stabiel te houden en  te voorkomen dat de beenham uitdroogt. Laat deze vast opwarmen.
- Schroei de beenham eerst rondom dicht, direct boven de kolen.
- Laat hem verder garen op het indirecte deel boven de aluminium bak met water, ca 175 graden.
- Je hebt nu ook de gelegenheid om eventueel wat rookhout op de kolen te leggen voor wat extra smaak.
- Laat de beenham garen tot een kerntemperatuur van 60-65 graden.
- Pak de beenham in met aluminium folie en laat deze ca. 5 minuten rusten. Zo kunnen de sappen zich mooi door het vlees verdelen.
- Snij de kaiserbroodjes open en grill de binnenkant bruin boven de kolen.
- Snij de paprika in reepjes.
- Meng de honing, de mosterd en de yoghurt door elkaar voor de saus.
- Snij de beenham in dunne plakjes.
- Beleg de broodjes met wat rucola, paprika, de beenham en giet daar de honing-mosterdsaus overheen.
Eet smakelijk