Broodje Hete Kip

Home Ketel/pan/dutch oven Broodje Hete Kip
Het was moeilijk kiezen tussen een broodje hamburger of een broodje hete kip, maar voor alles is een eerste keer. Dit is wel erg makkelijk te maken en kan natuurlijk ook gewoon in de koekenpan, maar omdat ik vorig jaar een Lodge van 17cm (een gietijzeren ketel) heb gewonnen op www.brambbq.nl kon ik dit ook makkelijk op de BBQ maken.


Ingrediënten

  • Ui
  • Paprika
  • Teentje knoflook
  • Kip (ca. 1 kipfilet per portie)
  • Chilisaus
  • Zoet zure woksaus
  • Tabasco
  • Turks brood

Voorbereiding

  1. Snij de ui, de paprika en een teente knoflook fijn
  2. Snij de kip in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm
  3. Snij het turks brood

Bereiding

  1. Warm de pan op en fruit in een laagje boter de ui, de paprika en de knoflook
  2. Als deze zacht zijn bak je de kip mee
  3. Nadat de kip gaar is voeg je woksaus, chilisaus en een beetje tabasco naar smaak toe
    Hierdoor word het broodje kip een broodje HETE kip
  4. Laat de saus een beetje in koken en je bent klaar.

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelZeeuwse spek
Volgend artikelBasis BBQ-rub

Reageren op dit bericht

Print Friendly, PDF & Email

Met uw toestemming plaatsen wij cookies op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om uw bezoek aan onze website te verbeteren.