Het was moeilijk kiezen tussen een broodje hamburger of een broodje hete kip, maar voor alles is een eerste keer. Dit is wel erg makkelijk te maken en kan natuurlijk ook gewoon in de koekenpan, maar omdat ik vorig jaar een Lodge van 17cm (een gietijzeren ketel) heb gewonnen op www.brambbq.nl kon ik dit ook makkelijk op de BBQ maken.
- Ui
- Paprika
- Teentje knoflook
- Kip (ca. 1 kipfilet per portie)
- Chilisaus
- Zoet zure woksaus
- Tabasco
- Turks brood
Voorbereiding
- Snij de ui, de paprika en een teente knoflook fijn
- Snij de kip in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm
- Snij het turks brood
Bereiding
- Warm de pan op en fruit in een laagje boter de ui, de paprika en de knoflook
- Als deze zacht zijn bak je de kip mee
- Nadat de kip gaar is voeg je woksaus, chilisaus en een beetje tabasco naar smaak toe
Hierdoor word het broodje kip een broodje HETE kip
- Laat de saus een beetje in koken en je bent klaar.