Chimichurri

Volgens mijn vrienden van BBQProof.nl is dit de enige saus die je bij een goede steak mag eten, omdat je bij een goed stuk vlees, bijvoorbeeld picanha, bavette of longhaas, geen saus nodig hebt! Zout en peper is meer dan genoeg. En dat ben ik helemaal met ze eens.

Deze Argentijnse saus haalt de heerlijke vleessmaak helemaal naar boven.

Bastiaan van BBQProof is chimichurri voor het eerst tegengekomen in een Argentijns restaurant. Een heerlijk fris, iets wat zurig sausje dat bij het vlees werd geserveerd. Hij heeft de kok gevraagd wat het was en die vertelde hem dat in Argentinië elk huishouden zijn eigen chimichurri recept heeft!

Ik heb hierop mijn eigen variant gemaakt want als elk huishouden zijn eigen recept heeft mag je dit natuurlijk niet kopiëren.

Ingrediënten

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

  • 100 ml olijfolie extra Vierge
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 5 el witte wijnazijn
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1/2 rode ui (als het een kleine is, dan een hele)
  • 8 kleine trostomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 spaanse peper
  • sap van 1 limoen
  • peper en zeezout

Bereiding

De bereiding is erg simpel.

  1. Snij een kruisje in de tomaten en kook ze in water tot de velletjes loslaten. Laat de tomaten afkoelen, verwijder de velletjes en snij ze daarna in blokjes.
  2. Snij de ui, spaanse peper en de knoflook fijn.
  3. Hak de peterselie en koriander heel fijn.
  4. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer ze door elkaar.
  5. Breng de chimichurri nog even op smaak met wat zout en peper.

Je kan de saus in een afgesloten pot koel makkelijk 2 weken bewaren.
Maak de chimicurri minimaal 1 dag van te voren en zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikelRode wijnsaus
Volgend artikelMiddenrif

1 REACTIE

  1. Wat een heerlijk recept. Dit hadden wij niet verwacht! Zoals in Argentinië hebben we ook in Spakenburg ons eigen recept. Maar wij vinden vinden deze wel heel lekker!

Laat een reactie achter bij BBQproof Reactie annuleren

Print Friendly, PDF & Email

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.