Lekkere zoete kippenpootjes om je vingers bij af te likken, wie lust die nou niet?
Met deze marinade krijgt je kip een lekker zoete smaak.
Gewoon heerlijk.
INGREDIËNTEN (voor 0,5 ltr)
1/4 el – kaneel
1/4 el – oregano
1/2 el – zwarte peper
1/4 kopje – bruine suiker
1/8 ltr – Cola
1/8 ltr – chilisaus
1/8 ltr – ketchup
1/2 el – franse mosterd
BEREIDING
- Meng de ingrediënten door elkaar.
Dit gaat het makkelijkst door van droog naar nat, en van dun naar dik te werken. Je kan de ingrediënten direct in een pan vermengen, dat scheelt weer afwas! - Roer eerst de kaneel, oregano, zwarte peper en bruine suiker door elkaar.
- Voeg hier de Cola, de chilisaus, de ketchup en de franse mosterd aan toe en roer het geheel door elkaar.
- Verwarm dit op de BBQ of het fornuis tot het geheel goed met elkaar is vermengd en laat het daarna afkoelen. Je kunt dit mengsel rustig een paar weken in de koelkast bewaren in een afgesloten kom.
- Je kunt de kip hier tijdens het BBQen mee in smeren. De smaak zit dan alleen aan de buitenkant van de kip.
Zelf geef ik de voorkeur aan marineren. De smaak trekt dan dieper in de kip. Hiervoor kan je de kip een nachtje in de koelkast laten staan. - Tijdens het afgrillen kun je de kip meerdere malen insmeren. Hierdoor krijg je een lekker dikke laag Cola marinade op de kip.
De droger de saus, de beter de smaak. Let wel op, de saus kan snel verbranden, houd deze dus goed in de gaten.
Niels, ik vind ze helemaal fantastisch. We hebben ervan genoten.
Mvg, Jaap
Hey Niels,
Dat ziet er een tof recept uit, ga ik binnenkort eens proberen!
Groetjes,
Chris – rookzondervuur.be
Zeker het proberen waard Weber koning!
Man man man hoe maak je mensen gek hahahah.
Ik ga deze zeker proberen. Ben al een tijdje op zoek naar een duidelijke beschrijving met foto’s.
Ik ben een beginner, dan weet je het wel he hahah
Gr, Stevan