Forged Brute messenset

HomeReviewsForged Brute messenset

Tijdens een BBQ sprak ik iemand die erg teleurgesteld was over de kwaliteit van mijn BBQ gereedschap, en dan met name mijn messen. Toen ik hem vroeg wat hij daaraan dacht te doen lag er een paar dagen laten een pakketje op de deurmat. Nadat ik die opende begreep ik gelijk wat hij bedoelde!


Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan hoe belangrijk het is om goede messen te hebben. Zo stond ik vaak te worstelen om mooie dunne plakjes van mijn rollade of picanha te snijden. Dat is vanaf nu verleden tijd!

Ik ontving een messenset uit de Brute lijn van het merk Forged. Forged is een Nederlands merk van Style de Vie Authentique B.V. die de messen importeert vanuit China. De set wordt geleverd in een mooie bijpassende houten doos. De messen van Forged zijn handgesmeed van 100% Japans chroomnikkelstaal wat ze een opvallend stoer en robuust uiterlijk geeft. De staalsoort is 7cr17mov wat ingewikkeld klinkt maar wel heel belangrijk is want dit is een zeer hoge staal kwaliteit. Ze hebben een hardheid van 58 Rockwell waardoor ze lang scherp blijven en goed geslepen kunnen worden onder een hoek van 22,5°. Een belangrijk kenmerk van deze messen is dat ze met de hand gesmeed en gehamerd zijn. Het opgerolde lemmet ligt goed in de hand en is samen met het snijvlak uit 1 stuk gesmeed.

De set bestaat uit:
– schilmes 8,7 cm
– universeelmes 12,3 cm
– vleesmes 20,5 cm
– broodmes 20,5 cm
– koksmes 20,5 cm
– hakmes 17,3 cm

Ik kan me niet heugen dat ik eerder met zulke scherpe messen gewerkt heb.
Deze messen glijden zonder moeite door het dikste vlees en zelfs door de zachtste groenten.

Deze messen zijn makkelijk schoon te maken. Gewoon afspoelen met een zachte spons en gelijk droogmaken. Doe dit zelf en laat ze nooit in de vaatwasser doen! Dat zou echt zonde zijn.

Zoals eerder gezegd heb ik de messen gehad en kan ik ze echt iedereen aanbevelen. Ze zijn wel een beetje aan de prijs, maar wil je investeren in top messen dan is dit een set waarmee je ook nog eens gezien mag worden.

Je hebt dan een set voor het leven en bij je volgende BBQ zullen je gasten je smeken of ze zelf het vlees aan mogen snijden.

De messen zijn ook verkrijgbaar in de series: Intense, Brute en Olive.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

6 REACTIES

  • De set bestaat uit:
   – schilmes 8,7 cm
   – universeelmes 12,3 cm
   – vleesmes 20,5 cm
   – broodmes 20,5 cm
   – koksmes 20,5 cm
   – hakmes 17,3 cm

   Een mes wordt bot omdat de hoek van een mes na verloop van tijd vervormt. Er komen bramen op waardoor het mes zijn scherpte verliest.

   En mes houd je scherp met een aanzetstaal.
   Het is het makkelijkst om het aanzetstaal met het handvat naar boven voor je te houden en op een ondergrond te plaatsen. Slijp het mes onder een hoek van 22,5 graden door deze rustig langs het aanzetstaal te bewegen. Dit kan op een rustig tempo, het is namelijk niet de snelheid of de kracht die belangrijk is maar de hoek. Hiermee zet je de bramen weer recht en wordt het mes weer scherp.

   mes slijpen

 1. Zou je het volgende nog kunnen toelichten? “Ik ontving een messenset uit de Brute lijn van het Japanse merk Forged die geleverd werden in een mooie bijpassende houten doos.”

  Forged is een Nederlandse merk van Style de Vie Authentique BV. Wordt geimporteerd vanuit China.

  Zwaar misleidende review, als je d’r maar lekker aan hebt verdiend…

  • Beste T?

   Bedankt voor de toelichting. Dat was bij mij niet bekend en ik heb het aangepast.
   Het is fijn dat er bedrijven helpen mijn hobby betaalbaar te houden. Ik schrijf alleen over producten als ik ze zelf heb geprobeerd. Er is dus geen sprake van betaalde sponsoring.
   Jammer dat je de review als “Zwaar misleidend” hebt ervaren.

Reageren op dit bericht