Gerookte vlees chips

HomeReceptenGerookte vlees chips

Lekker voor bij de borrel.


Ingrediënten:

  • kip
  • ketchup (1/3 deel)
  • ketjap (1/3 deel)
  • chilisaus (1/3 deel)
  • sambal (mespuntje)

Bereiding:

  1. | snij de kip in dunne plakjes;
  2. | voeg de ingrediënten samen en marineer hiermee de kip ca 2 uur;
  3. | dep de kip droog met keukenpapier;
  4. | rook de kip langzaam en koud (maximaal 30 graden);
  5. | afhankelijk van de dikte van de plakjes kan het roken ca. 8 uur duren;
  6. | zorg dat de kip droog, maar niet te krokant wordt, anders verliest de kip zijn smaak. Zolang de kip buigzaam is is hij goed.

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht