Dit is een gerecht uit New Orleans. Een Po’boy is de sandwich van Louisiana en bestaat uit een stuk stokbrood belegd met sla, tomaat en allerlei gefrituurde zeevruchten. De zeevruchten zijn pittig gekruid met cajunkruiden.
Hier simpele variant die je zelf makkelijk kunt maken door je garnalen te BBQen. Remouladesaus past er goed bij en blust de hitte van de garnalen een beetje.
Ingrediënten:
- 1 pond grote garnalen
- 1 stokbrood
- blaadjes sla
- vleestomaat
- Cajun Rub, recept hieronder
- Remouladesaus, recept hieronder
Bereiding:
- | Doe de garnalen op stokjes en bestrooi ze met Cajunkruiden.
-
| Grill de garnalen tot ze mooi roze zijn. Zo’n 2 á 3 minuten per kant.
-
| Snij het stokbrood in, maar niet helemaal door.
-
| Beleg het brood met sla, tomaat met daarbovenop de garnalen.
-
| Doe er wat Remouladesaus over en smullen maar.
Remouladesaus:
- 1½ eetlepel mayonaise
- 1 augurk, fijngesneden
- 1 theelepel worcestersaus
- appelazijn
Bereiding: Doe de mayonaise, augurk en worcestersaus bij elkaar en roer er net zoveel appelazijn bij tot het een een beetje vloeibaar wordt.
Cajun Rub
- 2 el zeezout
- 2 el paprika poeder
- 1½ el zwarte peper
- ½ tl gemalen laurierblaadjes
- 1 tl witte peper
- 1½ tl cayenne peper (of minder, dit is vrij pittig)
- 1½ tl gedroogde tijm
- 1½ tl uienpoeder
- 1½ tl knoflookpoeder
Tijd voor een test!