Het Vuur de Baas

HomeReviewsHet Vuur de Baas

Het Vuur de Baas is een boek geschreven door Noskos “Dennis van Koutrik”.

In 2007 begon hij het eerste Nederlandse BBQ blog BBQ-NL.com.
Daarnaast is hij lid van de Sea Side Smokers. Een BBQ team dat meedoet aan wedstrijden.
In 2011 begon hij samen met Frits de Jonge het “BBQ genootschap“. Een forum voor BBQers en mensen die van buiten koken houden.

Het Vuur de Baas is geen receptenboek, en ook geen handleiding. Het is een verzameling van informatie over BBQen aangevuld met nuttige tips en ervaringen. Zoals hij zelf omschrijft “alle geheimen van het BBQ genootschap in een overzichtelijk handboek”.
Als je denkt dat je alles over BBQen al een keer gelezen hebt, dan heb je het mis.
Noskos heeft het onder andere over diverse soorten BBQ’s, technieken, bereidingen en wedstrijd BBQen. Bij bereidingen beschrijft hij diverse favoriete BBQ gerechten. Erg leuk om te lezen en zeker ook erg handig. Het geeft weer een hoop inspiratie. Het deel over wedstrijd BBQen is naar mijn idee wat aan de lange kant, maar Noskos omschrijft dan ook elk onderdeel uitgebreid. Je zou haast denken dat hij op zoek is naar meer concurrentie! Dus mocht je het idee hebben om aan wedstrijden mee te gaan doen dan moet je dit gelezen hebben.
Er staan ook een paar leuke recepten in, want die mogen natuurlijk niet ontbreken in een boek over BBQen.

Ik heb een hoop boeken over BBQen gelezen, maar dit is wel het boek met de meest nuttige tips voor de beginnende, maar ook voor de ervaren BBQer.

Het boek leest lekker weg, echt een aanrader.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

Reageren op dit bericht