Karbonade in bier en knoflook marinade

HomeGrillenKarbonade in bier en knoflook marinade

Je kent ze wel, die droog gebakken karbonades. Met dit recept ben je dat snel vergeten. Haal je karbonades wel bij de slager, en niet in de supermarkt. De karbonades van de slager zijn wat vetter en hebben veel meer smaak. Dit samen met de knoflook en bier maakt de karbonade lekker sappig en mals.


Ingrediƫnten

  • 2 schouderkarbonades (van de slager)
  • peper en zout
  • 1 el suiker
  • 1 fles bier
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Pers de knoflook.
  2. Meng dit samen met de rozemarijn, Ā de suiker en ā€œde heleā€ fles bier.
  3. Leg de karbonades minstens een uur in deze marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Stook je BBQ goed heet.
  5. Gril de karbonades eerst ā€œdirectā€ boven de kolen. Door ze aan de buitenkant dicht te schroeien voorkom je dat ze uitdrogen.
  6. Daarna leg je ze ā€œindirectā€ naast de kolen waardoor het vlees lekker mals wordt.

Je kan het vlees verder op smaak brengen met je eigenĀ kruiden of saus.

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht