Je kent ze wel, die droog gebakken karbonades. Met dit recept ben je dat snel vergeten. Haal je karbonades wel bij de slager, en niet in de supermarkt. De karbonades van de slager zijn wat vetter en hebben veel meer smaak. Dit samen met de knoflook en bier maakt de karbonade lekker sappig en mals.
Ingrediƫnten
- 2 schouderkarbonades (van de slager)
- peper en zout
- 1 el suiker
- 1 fles bier
- 1 teen knoflook
- 1 tl rozemarijn
- 1 laurierblad
Bereiding
- Pers de knoflook.
- Meng dit samen met de rozemarijn, Ā de suiker en āde heleā fles bier.
- Leg de karbonades minstens een uur in deze marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Stook je BBQ goed heet.
- Gril de karbonades eerst ādirectā boven de kolen. Door ze aan de buitenkant dicht te schroeien voorkom je dat ze uitdrogen.
- Daarna leg je ze āindirectā naast de kolen waardoor het vlees lekker mals wordt.
Je kan het vlees verder op smaak brengen met je eigenĀ kruiden of saus.