Kerntemperaturen

HomeTipsKerntemperaturen

Voor grote stukken vlees is het goed te weten wij welke kerntemperatuur het vlees gaar is. Onderstaande tabel is daarbij een handig hulpmiddel.

  PRODUCT  ENGELS  C˚
Ā  Ā  Ā  IN DE KERN
RUNDVLEES Rollade rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Braadstuk rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Steak rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Vlees aan het bot rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Gehakt Ā  70-72
LAMSVLEES Rollade rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Braadstuk rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Steak rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Vlees aan het bot rare 50-52
Ā  Ā  medium rare 55-58
Ā  Ā  medium 60-63
Ā  Ā  medium well 65-67
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Gehakt Ā  70-72
VARKENSVLEES Rollade medium 60-63
Ā  Ā  well done 70 en hoger
Ā  Ribben well done 70 en hoger
Ā  Schouder well done 70 en hoger
Ā  Vlees aan het medium 60-63
Ā  bot well done 70 en hoger
Ā  Gehakt Ā  70-72
Ā  Ham (rauw) well done 70 en hoger
Ā  Ham (voorgegaard) well done 60-63
ALLE SOORTEN VLEES worst, farce, vulling (voorgegaard) well done 70 en hoger
KIP Ā  Ā  76
KALKOEN Vlees Ā  70-72
Ā  Vulling Ā  70-72
VIS Heel Ā  60
Ā  Gefileerd Ā  60
Ā  Steaks Ā  60
TONIJN Ā  Ā  52
MARLIN Ā  Ā  52
ZWAARDVIS Ā  Ā  52
TIGER PRAWN Medium, gekookt Ā  3-4 minuten
Ā  Large, gekookt Ā  5-7 minuten
Ā  Jumbo, gekookt Ā  7-8 minuten
KREEFT Gekookt, in zijn geheel, 500gr Ā  12-15 minuten
Ā  Ovengrill, in zijn geheel, 500gr Ā  3-4 minuten
Ā  Gestoomd, in zijn geheel, 500gr Ā  15-20 minuten
Ā  Staarten, gebakken Ā  15 minuten
Ā  Staarten,oven gegrild Ā  9-10 minuten
COQUILLE ST. JACQUES Gebakken, zonder schelp Ā  2 x 2 minuten
Ā  Oven gegrild, in halve schelp Ā  6-7 minuten

 

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

3 REACTIES

    • Hij is wat eenvoudiger. Of tie klopt moet je zelf maar ff bekijken. Temperatuur is wel een goede graadmeter. Als je een gerecht vaker maakt raak je daar steeds meer mee vertrouwd

Reageren op dit bericht