Een rub is een droge marinade waar je je vlees mee inwrijft. Hierbij een voorbeeld hoe je heel makkelijk kip kan bereiden met deze BBQ-rub. Een lekker en makkelijk recept welke je niet uit een standaard potje haalt en dat proef je.
Ingrediënten:
- 2 st | kipfilet
- 4 el | (eetlepel) zeezout, niet te fijn gemalen
- 3 el | eetlepels versgemalen zwarte peper
- 4 el | cup (60 gram)bruine basterd suiker (goed aangedrukt)
- 4 el | zoete paprika poeder (niet de hete)
- 1 tl | (theelepel) cayennepeper
- 2 tl | knoflookpoeder
- 2 tl | uienpoeder
Meng dit alles goed door elkaar en je rub is klaar en wrijf de kip hiermee in.
Bewaar je rub luchtdicht en op een donkere plaats, dan blijft hij een aantal maanden goed.
Bekijk ook de Basis RTLNiels BBQ-rub welke uitstekend te gebruiken is voor spareribs droge sate en speklappen. Je kunt naar smaak zelf allerlei andere ingrediënten toe voegen. Wil je iets meer Mexicaans, voeg dan wat gemalen pepers toe. De mogelijkheden zijn eindeloos!