Dit is een heerlijk tapas recept, zeker als je van knoflook houdt. Perfect als voor of bijgerecht.
Ingrediënten (voor 150 gram garnalen)
- 150 gram garnalen/gamba’s
- Zout en peper
- ½ tl. paprikapoeder
- Paar druppels citroensap
- Olijfolie
- Klontje boter
- 4 teentjes knoflook
Bereiding
Gebruik hiervoor een oude pan, of een dutch oven.
- Bereid je BBQ voor op direct grillen.
- Verhit olijfolie in de pan en voeg hier wat boter aan toe tot het begint te schuimen, ongeveer 2 á 3 minuten.
- Voeg hier de knoflook aan toe en roer tot deze zacht is.
- Na ongeveer een minuut doe je garnalen/gamba’s erbij.
- Breng deze op smaak met zout, peter en en paprikapoeder.
- Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten gaar.
- Serveer ze samen met de olie in een schaaltje en besprenkel met wat citroensap.
En peterselie.