Lillie’s Q BBQ Sauzen & Rubs

HomeKruiden (rub)Lillie's Q BBQ Sauzen & Rubs

Een goed stuk vlees heeft niet meer nodig dan een beetje zout en peper. Maar af en toe een sausje of wat extra kruiden is wel lekker. De Nederlandse BBQ sauzen zijn over het algemeen wat mild.

Wil je een sausje of kruidenmix met wat meer pit, probeer dan Lillie’s Q BBQ Saus of Rub. Lillie’s Q sausen en rubs zorgen voor de echte Amerikaanse BBQ smaak.

Lillie’s Q sauzen zijn dunner dan de meeste sauzen en daarom ideaal om je vlees op de BBQ al mee in te smeren. Daarnaast zijn ze zo vol van smaak dat je er niet veel van nodig hebt. Lillie’s Q sauzen worden uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn elk een eerbetoon aan een specifieke zuidelijke regio zoals West-Carolina, Memphis, South Carolina en Noord-Alabama.

Er zijn 4 soorten saus, en 2 soorten rubs verkrijgbaar.


CAROLINA
(met een pikant karakter)

Een traditionele saus van tomaat en azijn uit West-Carolina.
Appel en limoensap zijn slechts twee van Lillie’s geheime ingrediënten die CAROLINA zijn aloude pikante karakter geven.

Ingrediënten: Ketchup, ciderazijn, bruine suiker, mosterd, gefilterd water, tomatenpuree, Worcestershire, appelsap, zwarte peper, limoensap, natuurlijke kruiden.


SMOKEY
(zoet met een vleugje rook)
Een saus uit Memphis met het zoete van bruine suiker en het milde van een vleugje rook. Ideaal om je langzaam gegaarde spareribs mee in te smeren.

Ingrediënten: Ketchup, bruine suiker, gefilterd water, ciderazijn, mosterd, tomatenpuree, natuurlijke rookaroma, appelsap, limoensap, knoflookpoeder, zout, Worcestershire, andere natuurlijke kruiden.


GOLD
(mosterd met peper)
Een saus op mosterdbasis. De mosterd geeft deze pittige South Carolina-saus zijn gouden tint. De toevoeging van een beetje peper zorgt ervoor dat GOLD perfect smaakt op bijvoorbeeld varkensvlees of kip.

Ingrediënten: Mosterd, bruine suiker, ciderazijn, ketchup, tomatenpuree, gefilterd water, Worcestershire, appelsap, zwarte peper, gedistilleerde azijn, limoensap, zout en andere natuurlijke kruiden.


IVORY
(mild met een vleugje cayennepeper)
Een originele zoete en pittige witte BBQ-saus met een vleugje cayennepeper uit Noord-Alabama. IVORY is ideaal voor kip, en heerlijk bij groenten en friet.

Ingrediënten: Sojaolie, gefilterd water, ciderazijn, gedistilleerde azijn, eigeel, suiker, zout, rozemarijnextract, citroensap, limoensap en natuurlijke kruiden.


Q-RUB
(zout met zwarte peper en knoflook)
Deze op zout gebaseerde kruidenmix met een scheutje zwarte peper en knoflook is een all-purpose rub. Dat betekend dat hij geschikt is voor alle soorten vlees, vis en groenten. Gewoon strooien, de kolen aansteken en beginnen met grillen.

Ingrediënten: Zout, gedroogde knoflook, specerijen waaronder paprika, gedroogde uien, suiker.


CAROLINA DIRT
(ideaal voor varkensvlees)
Deze kruidenmix is ideaal voor traag gerookte spareribs en Pulled-Pork. De naam verwijst naar Carolina’s klei-gekleurde grond. Lillie’s Q Carolina Dirt is een op suiker gebaseerde rub. Wrijf je vlees 24 van te voren in om de smaak goed in het vlees te laten trekken. Lillie’s Q Carolina Dirt schijnt het ook erg goed te doen op friet.

Ingrediënten: Paprika, suiker, bruine suiker, zout, gedroogde uien, knoflook en andere kruiden.


Dus of je nu zin hebt in een hapje South Carolina-peper, zoet en pittig Alabama-original met een snufje Cajun-kruid, een vleugje zoete bruine suiker uit Memphis of de pittige cayenne van North Carolina, Lillie’s Q sausen en rubs zorgen voor de echte originele Amerikaanse BBQ smaak.

Tip: IVORY is ook goed te gebruiken als dressing door sla, salade of rauwkost.

Lillie’s Q BBQ Sauzen & Rubs zijn o.a. verkrijgbaar en te proeven bij de
Weber Original Store in Amersfoort

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

2 REACTIES

    • Ik heb deze gekocht bij de Weber Store in Amersfoort, maar volgens mij verkopen ze deze niet meer en moet je even verder zoeken op internet.

Reageren op dit bericht