Middenrif

HomeGrillenMiddenrif

Middenrif, een onbekend en heerlijk stukje vergeten vlees.

Middenrif “ook bekend als skirt-steak” is een lang stuk vlees van het onderste deel van de buik van een rund. Niet te verwarren met de longhaas, die daar trouwens wel vlakbij zit. Het vlees is grof van draad en stevig dooraderd met vet. Er wordt wel eens gesproken over kauwvlees, maar als je het op de juiste manier bereid is daar niets van waar en is het een ware smaakbeleving.


Bereiding

De bereiding is erg simpel. Grill de middenrif 2 á 3 minuten per kant directe boven de kolen en laat hem daarna nog 5 tot 10 minuten rusten.
Heerlijk met bijvoorbeeld chimichurri.


Haaks op de draad

Snij de middenrif altijd haaks op de draad. Hierdoor voorkom je dat het vlees taai wordt. Wanneer je vlees haaks aansnijd zorg je ervoor dat de vezels van het vlees worden opgebroken. Je onderbreekt de draad waardoor het vlees uit allemaal kleine stukjes bestaat. Dit zorgt ervoor dat het vlees makkelijker te kauwen is en soepel aanvoelt in de mond.


Slagerij Spoelder

Dit stuk vlees is beschikbaar gesteld door slagerij Spoelder. Uitvinder van de slavink.
Slagerij Spoelder verkoopt zijn vlees ook online. Ik heb het vergeten vlees pakket geprobeerd dat bestaat uit middenrif, longhaas en bavette. Daar binnenkort meer over.
Bestellingen worden niet ingevroren, maar vers en gekoeld binnen 24 uur thuisbezorgd door PostNL.
Het gevacümeerde vlees wordt bedekt met speciale koelelementen die gemiddeld zes keer langer blijven functioneren dan ijs en zijn herbruikbaar.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht