Nacho’s

Wil je bij de borrel een snel en makkelijk BBQ gerecht serveren dan is Nacho’s van de BBQ een regelrechte hit. Eenvoudig voor te bereiden en snel klaar.

Dit kan natuurlijk ook in de oven, maar Nacho’s van de BBQ zijn een stuk lekkerder omdat de tortilla chips een herkenbare grillsmaak krijgen.

Het gerecht is vernoemd naar de Mexicaanse ober Ignacio Anaya die het in 1943 voor het eerst bereide. Zijn bijnaam was “Nacho”.

Hieronder het recept voor vegetarische Nacho’s, maar je kan er ook makkelijk pulled chicken, pulled pork of gehakt bij doen.
Hou je van meer pit, doe er dan jalapeño of chili kruiden overheen. Of serveer het met een pittige dipsaus.


Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Zak tortilla chips
  • Geraspte oude kaas
  • Rode ui (gesnipperd)
  • Cherry tomaatjes (in blokjes)
  • Maïs (klein blikje)
  • Peterselie
  • Salsa (dip)saus

Plus alle overige ingrediënten die jou lekker lijken om hierbij te doen.


Bereiding

  1. Bereid je BBQ voor op indirect grillen (2 zones) ca. 200°c.
    Leg de kolen aan beide zijkanten van je BBQ en hou het midden vrij.
  2. Snij de uit fijn en snij de cherry tomaatjes in blokjes.
    Makkelijkst is om ze eerst door de midden te snijden dan de helften in 4e.
  3. Verdeel de tortilla chips over de ovenschaal.
  4. Verdeel de geraspte oude kaas over de tortilla chips.
  5. Verdeel de rode ui, cherry tomaatjes en peterselie over de geraspte oude kaas.
  6. Voeg eventueel pulled chicken, pulled pork of gehakt toe.
  7. Zet de schaal ca. 10 minuten op het indirecte deel van de BBQ tot de kaas goed gesmolten is.
    Is de kaas nog niet gesmolten, zet hem dan nog 5 minuten terug en herhaal dit tot de kaas gesmolten is.
  8. Giet er wat salsa (dip)saus overheen en smullen maar.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikelLonghaas

Reageren op dit bericht

Print Friendly, PDF & Email

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.