NY Buffalo Chicken Dip

HomeKetel/pan/dutch ovenNY Buffalo Chicken Dip

Heerlijk voor bij de vrijdagmiddag borrel of op een feestje.

Dit is onze variant op NY Buffalo Chicken met een kaasdip die je maakt in een skillet of dutch oven.

Makkelijk voor te bereiden omdat je de kipdij van te voren kan smoken en pullen. De ingrediƫnten voor de dip kan je al bij elkaar voegen. Je hoeft het geheel alleen nog maar af te grillen in een skillet of dutch oven. Ideaal voor op een feestje.

Buffalo Chicken is gefrituurde kip ondergedompeld in een pittige Buffalo saus. Blauwe kaas of Ranch Dressing wordt gebruikt als dipsaus om de kip af te koelen. Buffalo New York is de plaats waar dit gerecht is verzonnen.

Wij hebben deze variant gemaakt op de Weber Fandag en het was een groot succes.


Voorbereiding: 30 minuten
Afgrillen: 15 minuten

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Rookhout
  • Skillet of dutch oven

Ingrediƫnten

  • 2kg kipdij
  • Kipkruiden met een beetje pit
  • 1 Bos lente ui
  • 3x rode ui
  • 600 gr ranch dressing (Remia)
  • 750 gr roomkaas
  • 400 gr mozzarella
  • 400 gr cheddar
  • 1 tl zwarte peper (poeder)
  • 1 tl knoflook (poeder
  • 1 tl peterselie

Stokbrood of een pitabroodje om de dip op te serveren.
Nacho chips of bleekselderij om te dippen.


Kip roken

  1. Kruid de kipdij met kipkruiden.
  2. Bereid je BBQ voor op indirect grillen ca. 130Ā° en voeg rookhout of een rookbom toe.
  3. Gaar de kipdij tot een kerntemperatuur van 76Ā°.
  4. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar (Pulled chicken).

Dip

  1. Snij de lente ui en de rode ui fijn
  2. Voeg de ranch dressing, roomkaas, mozzarella, cheddar, peper, knoflookpoeder en peterselie toe.

Afgrillen

  1. Voeg de pulled chicken en de overige ingrediƫnten bij elkaar in een skillet of dutch oven.
  2. Laat het geheel in ca. 15 minuten in elkaar smelten zodat er een mooie vloeiende dip ontstaat.

Serveer de dip op een stokbroodje of dip laten je gasten zelf dippen met nacho chips of bleekselderij.


Op de Weber Fandag kreeg ik een Weber BBQ Box Starterpakket mee. Leuk om te krijgen, maar nog leuker om te geven.
In dit pakket zitten de meest gewilde BBQ kruiden en sauzen van Weber. Een goede basis voor elke BBQ liefhebber.

(De Weber BBQ Box is gesponsorde reclame)

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

4 REACTIES

  1. Eigenlijk even een vraagje over de kazen ,, de mozzarella en cheddar moeten dat stukken zijn dat daarna gaat smelten in de dutch oven ??

  2. Het smaakte super op de Weber fandag! Kun je dit ook afkoelen en later weer opwarmen bij vrienden in de oven bijvoorbeeld? En wat voor temperatuur zou je dat dan doen?

    • Beste Pieter,

      Leuk om te horen dat het eten op de Weber fandag goed smaakte!

      Het is zeker mogelijk om het eten af te koelen en later opnieuw op te warmen. Belangrijk is wel om het voedsel volledig te laten afkoelen voordat je het in de koelkast bewaart. Bij het opwarmen in de oven is het cruciaal om ervoor te zorgen dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd en niet uitdroogt. Aangezien dit gerecht veel kaas bevat, is het raadzaam om de temperatuur niet te hoog in te stellen. Over het algemeen is een temperatuur rond de 150 graden het meest geschikt.
      Als de bovenkant te donker wordt, maar de binnenkant nog niet warm is, dek je de bovenkant af met aluminiumfolie.

Reageren op dit bericht