Middenrif

0
Middenrif, een onbekend en heerlijk stukje vergeten vlees. Middenrif "ook bekend als skirt-steak" is een lang stuk vlees van het onderste deel van de buik van een rund. Niet te verwarren met de longhaas, die daar trouwens wel vlakbij zit....
Volgens mijn vrienden van BBQProof.nl is dit de enige saus die je bij een goede steak mag eten, omdat je bij een goed stuk vlees, bijvoorbeeld picanha, bavette of longhaas, geen saus nodig hebt! Zout en peper is meer...

Rode wijnsaus

0
Soms wil je een gerecht net even wat extra's geven. Hieronder een heel simpel recept voor rode wijnsaus. Zeer geschikt voor rund of varkensvlees. Ingrediënten 1 el olijfolie 1 ui 1 teen knoflook 300 ml runderbouillon 300 ml rode wijn 1 el tijm 1 el rozemarijn 2 el water 1 el...

Methadonsaus

0
Methadonssaus is een verslavend lekkere Luxe Bistrosaus. Al 40 jaar lang heeft Lub Korpadi uit Spakenburg een grote hobby. Koken op partijtjes en bij vrienden thuis. Op een dag besloot hij een saus te bedenken die anders was dan alle...
Een goed stuk vlees heeft niet meer nodig dan een beetje zout en peper. Maar af en toe een sausje of wat extra kruiden is wel lekker. De Nederlandse BBQ sauzen zijn over het algemeen wat mild. Wil je een...
Ik hou van simpele recepten die lekkerder zijn dan je zou verwachten. Vorige week plaatste Roy van BBQ-Junkie een recept op zijn site om zelf noten te roken op de BBQ. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het resultaat...
Tijdens een BBQ sprak ik iemand die erg teleurgesteld was over de kwaliteit van mijn BBQ gereedschap, en dan met name mijn messen. Toen ik hem vroeg wat hij daaraan dacht te doen lag er een paar dagen laten...
In december heeft Fonteyn (Europa’s grootste Outdoor Living Mall) mij gevraagd of ik een pellet grill wilde uit proberen. Ik had hier al vaker over gelezen en was erg benieuwd dus dat heb ik gedaan. Ze stuurde mij de Traeger Timberline...
De kerst staat weer voor de deur. Net als elk jaar moet ook jij weer opzoek naar een bijzonder gerecht om met kerst op tafel te zetten. Dat je in de winter prima kan BBQen is inmiddels wel bewezen. Wil je...

Picanha

4
Als je een groot stuk vlees op je BBQ wil bereiden moet je zeker een keer Picanha proberen. Veel slagers hebben dit tegenwoordig gewoon in hun assortiment. Vooral de gespecialiseerde BBQ slagers. Daarnaast is dit stuk "vergeten vlees" ook nog eens...