Stoer, lekker, en weer eens wat anders.
Pig Wings. Zo noemen ze de oerhammetjes in Amerika. Dat is wel een toffe naam, maar wel een beetje vreemd omdat varkens geen vleugels hebben.
De Nederlandse benaming (oerham) doet het vlees meer eer aan.
Benodigdheden
- Oerhammetjes
- Rub/kruiden (voor varkensvlees)
- BBQ saus
- Honing
- Basterdsuiker
- Roomboter
- Rookhout
- Aluminiumfolie
Voorbereiding
- Verwijder het overtollige vet en het vlies
- Maak een stukje van het bot schoon.
(heb ik niet helemaal goed gedaan zoals je ziet op de foto’s) - Bestrooi de oerhammetjes met je favoriete varkens rub/kruiden
Bereiding
- Bereid je BBQ voor op indirect BBQen ca. 100-120°c.
- Voeg rookhout toe en sluit de deksel.
- We gaan de oerhammetjes eerst ca. 2 uur roken tot een kerntemperatuur van 50-55°c.
- Meng 4 delen BBQ saus, 2 delen honing en 1 deel basterdsuiker door elkaar en smeer de hammetjes hiermee in.
- Pak ze in in aluminiumfolie en voeg daar een klontje roomboter aan toe.
- Laat de pakketjes ca. 1 uur garen tot een kerntemperatuur van 68°c.
- Pak ze uit en smeer ze nog een keer in met het saus mengsel.
- Gril beide zijde een minuut of 2 direct boven de kolen.
- De hammetjes hebben nu een kerntemperatuur van iets meer dan 70°c graden en zijn klaar.
Eet smakelijk!