Pindasaus

Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas.


Ingrediënten:

  • 1/2 pot pindakaas
  • 2 kopjes water
  • 2 tenen knoflook
  •  1 theelepel sambal
  • 4 theelepels bruine suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 mespuntje trassi
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

  1. Doe de pindakaas met de kopjes water in een pannetje en breng dit mengsel onder goed roeren langzaam tot bijna aan het kookpunt
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, sambal, suiker, het citroensap en de trassi toe. Als de saus te dik is voeg je nog wat extra water toe.
  3. Roer er de ketjap door en zet het pannetje nog een paar minuten op uiterst laag vuur
  4. Roer goed, zodat alle ingrediënten zich geheel kunnen mengen.

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht