Pindasaus

Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas.


Ingrediënten:

  • 1/2 pot pindakaas
  • 2 kopjes water
  • 2 tenen knoflook
  •  1 theelepel sambal
  • 4 theelepels bruine suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 mespuntje trassi
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

  1. Doe de pindakaas met de kopjes water in een pannetje en breng dit mengsel onder goed roeren langzaam tot bijna aan het kookpunt
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, sambal, suiker, het citroensap en de trassi toe. Als de saus te dik is voeg je nog wat extra water toe.
  3. Roer er de ketjap door en zet het pannetje nog een paar minuten op uiterst laag vuur
  4. Roer goed, zodat alle ingrediënten zich geheel kunnen mengen.

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelVis bereiden op de BBQ
Volgend artikelSate marinade

Reageren op dit bericht

Print Friendly, PDF & Email

Met uw toestemming plaatsen wij cookies op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om uw bezoek aan onze website te verbeteren.