Deze variant van Pulled Chicken overtreft echt alle andere. Heerlijk op een broodje en prima vooraf te maken voor een feestje.
Lees snel verder en ontdek hoe je dit verrukkelijke gerecht zelf kunt maken!
Ingrediƫnten
1 kilo kippendijen (ca 5 stuks)
Kipkruiden
2 delen BBQ saus (ca 400. ml)
5 el honing
1 deel kippenbouillon (ca 200. ml)
Benodigdheden
- Dutch Oven of pan met deksel
Bereiding
- Stook je BBQ op voor direct grillen (ca. 180Ā°c)
- Bestrooi de kippendijen rondom met kipkruiden.
- Gril de kippendijen gaar. Ca. 3 minuten per kant.
- Meng de BBQ saus, honing en kippenbouillon in de pan.
- Doe de kippendijen er bij en zorg ervoor dat de kip rondom is bedekt met saus.
- Laat de temperatuur van de BBQ zakken tot ca. 150Ā°c.
- Zet de gesloten pan op het rooster en sluit de BBQ.
- Laat de kippendijen ongeveer 1 uur garen. Wel tussendoor even roeren en omdraaien. Als de saus wat te droog wordt voeg je wat extra bouillon of water toe.
- Als de kippendijen goed gaar zijn kan je deze met twee vorken eenvoudig uit elkaar trekken tot Pulled Chicken.
- De Pulled Chicken is heerlijk op een bolletje, maar ook op een stokbroodje of toastje. Ook de combinatie met coleslaw is altijd een succes.
Tip
Voor een feestje kun je de Pulled Chicken prima van te voren maken en later even opwarmen. Voeg dan wel een beetje vocht toe aan de saus. Appelsap, cola of water werkt ook prima.