Pulled Karbo (Pulled Pork)

HomeGrillenPulled Karbo (Pulled Pork)

Ik ben eerlijk, het bereiden van Pulled Pork kost best een hoop tijd. Zeker de moeite waard, maar soms denk je, kan het niet makkelijker.
Dit is een variant op Pulled Pork die zeker niet onder doet voor het echte werk. Haal een paar dikke schouderkarbonades bij je beste slager en gaar deze ca. 4 uur indirect low en slow (100c/120c). Het resultaat is heerlijk boterzacht varkensvlees dat zo uit elkaar valt. Makkelijk te Pullen dus.


Ingrediënten:

 • 3 á 4 schouderkarbonades
 • Je favoriete BBQ kruiden (bv all purpose rub van The Dutch BBQ Crew)
  Te bestellen bij www.barabiku.nl
 • Bolletjes
 • Coleslaw
 • BBQ saus (bv Sweet baby Ray’s)
 • Een braadslee of oude pan

Bereiding: (ca. 4,5 uur) 

 1. Smeer de schouderkarbonades in met je favoriete BBQ kruiden en leg ze in een ovenschaal. Met behulp van een rooster zorg je ervoor dat deze de bodem niet raken.
 2. Giet een klein laagje water op de bodem. Hierdoor krijg je een stabielere temperatuur in de schaal en kunnen de sappen zich beter verspreiden.
 3. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie.
 4. Bereid je BBQ voor op de indirecte manier en plaats de schaal boven het deel waar geen kolen liggen.
 5. Gaar de karbonades nu ca. 4 uur bij een temperatuur van 100 tot 120 graden. Vergeet niet, when your looking you ain’t cooking.
  Tip: Leg voor het afdekken nog wat roohout op de kolen voor wat extra smaak
 6. Na ca. 4 uur zijn de karbonades super gaar en boterzacht. Bewaar het lekvocht goed. Dat gieten we later over het vlees.
 7. Laat de karbonades nog even rusten in aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de sappen zich beter verspreiden en gaat het pullen makkelijker.
 8. Gebruik een vork om het vlees uit elkaar te trekken en verwijder stukjes bot en vet. Vergeet niet het lekvocht over de pulled pork te gieten (als dit niet te waterig is).
 9. Grill je broodje eerst aan de binnenkant. Hierdoor blijft de pulled pork beter op zijn plek en krijgt je broodje een lekkere bite
 10. Pulled Pork serveer je traditioneel op een broodje met BBQ saus en coleslaw.

Het resultaat mag er wezen. Heerlijke Pulled Pork in de helft van de tijd.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.

Reageren op dit bericht