Soms wil je een gerecht net even wat extra’s geven.
Hieronder een heel simpel recept voor rode wijnsaus.
Zeer geschikt voor rund of varkensvlees.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 ml runderbouillon
- 300 ml rode wijn
- 1 el tijm
- 1 el rozemarijn
- 2 el water
- 1 el maïzena
Benodigdheden
- Steelpan
- Zeef
Bereiding (ca. 1 uur)
- Snij de ui en de knoflook fijn
- Laat de olijfolie warm worden in een pan
- Fruit de ui en de knoflook ca. 2 min
- Voeg de runderbouillon, de rode wijn, de tijm en de rozemarijn toe
- Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op laag vuur inkoken
- Giet de saus door een zeef zodat je de ui, knoflook, tijm en rozemarijn er uit filtert
Als je de saus later nodig hebt kan je het nu aan de kant zetten - Zet de saus weer op het vuur en laat het opwarmen
- Meng in een kommetje water met maïzena en voeg dit toe aan de saus
- Kook de saus door tot je merkt dat deze dik genoeg is