Sate marinade

Home Kruiden en sauzen Sate marinade
Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades.


Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees)

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels)
  • 2 tl laos
  • 1 tl djintan (gemalen komijn)
  • 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper)
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:
1 | Plet de knoflook en meng deze samen met de ui, sambal en de kruide tot een kruidenmengsels, hiervoor kun je ook een keukenmachine gebruiken.
2 | Vermeng dit samen met de zonnebloemolie, citroensap en ketjap.
3 | Snij het vlees in blokjes.
4 | Meng de marinade goed door het vlees en laat het een nachtje intrekken in de koelkast.


Bron: www.brambbq.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikelPindasaus
Volgend artikelZoetzure saus

2 REACTIES

Reageren op dit bericht

Print Friendly, PDF & Email

Met uw toestemming plaatsen wij cookies op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om uw bezoek aan onze website te verbeteren.