Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare satƩ marinades.
Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el ketjap
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels)
- 2 tl laos
- 1 tl djintan (gemalen komijn)
- 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper)
- 1/2 citroen uitgeperst
- zout
- peper
Bereidingswijze:
1 | Plet deĀ knoflook en meng deze samen met de ui, sambal en de kruide tot een kruidenmengsels, hiervoor kun je ook een keukenmachine gebruiken.
2 | Vermeng dit samen met de zonnebloemolie, citroensap en ketjap.
3 | Snij het vlees in blokjes.
4 | Meng de marinade goed door het vlees en laat het een nachtje intrekken in de koelkast.
Bron: www.brambbq.nl
Ik ben benieuwd. Gisteravond de marinade gemaakt, de kip erin en in de koelkast gezet.
En vanavond als hapje voor het WK gaan we ze bakken. Wordt vervolgd!
Wordt vervolgd! … zeker niets geworden!