Weer eens een andere variant op de alom bekende saté.
Ingrediënten:
- 4 st | kipfilet
- ½ kopje | sinasappelsap
- ¼ kopje |  ketjap
- 2 tl | honing
- 1 tl | knoflookpoeder
- 1 tl | gember
- 1 st | ui
- 2 tl | coriander
- 1 st | citroen
Bereiding:
- doe de ingrediënten in een kom en knijp hierboven de citroen uit;
- roer dit goed door elkaar;
- snij de kipfilet is stukken;
- doe de kip in de marinade en laat dit 3 á 4 uur intrekken;
- rijg de kip aan stokjes;
- smeer de kip tijdens het grillen in met de overgebleven marinade;
- wees voorzichtig met grillen, we willen natuurlijk niet dat de kip te droog wordt
- Je kan de kip serveren met pindasaus, maar deze is van zijn eigen ook al erg smaakvol.
 Als variant kan je de kip natuurlijk ook gewoon als filet grillen en serveren.