Spekfakkel

HomeGrillenSpekfakkel

Makkelijke en leuke manier om je speklappen eens anders te presenteren. Met deze kruidenmix heb je altijd lekkere speklappen.


Ingrediƫnten:

  • 500 gram speklappen (ca. 4 Ć” 6 stuks)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Snufje cayennepeper (voor wat extra pit)

Benodigdheden:

  • Spiesjes of satĆ©prikkers

Bereidingswijze:

  1. Meng de kruiden in een kommetje.
  2. Snijd de speklappen door over de lengte.
  3. Verdeel het kruidenmengsel over de speklappen.
  4. Laat de kruiden minimaal een uur of liever een nacht intrekken (in de koelkast).
  5. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de repen eromheen.
  6. Grill de spekfakkels op de BBQ tot ze gaar zijn, maar niet zwart.
  7. Smeer de fakkels tijdens het grillen in met bijvoorbeeld zelfgemaakte BBQ saus.

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediƫnten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht