Makkelijke en leuke manier om je speklappen eens anders te presenteren. Met deze kruidenmix heb je altijd lekkere speklappen.
Ingrediƫnten:
- 500 gram speklappen (ca. 4 Ć” 6 stuks)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- Snufje cayennepeper (voor wat extra pit)
Benodigdheden:
- Spiesjes of satƩprikkers
Bereidingswijze:
- Meng de kruiden in een kommetje.
- Snijd de speklappen door over de lengte.
- Verdeel het kruidenmengsel over de speklappen.
- Laat de kruiden minimaal een uur of liever een nacht intrekken (in de koelkast).
- Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de repen eromheen.
- Grill de spekfakkels op de BBQ tot ze gaar zijn, maar niet zwart.
- Smeer de fakkels tijdens het grillen in met bijvoorbeeld zelfgemaakte BBQ saus.