Weber Master-Touch Limited Edition RED

HomeReviewsWeber Master-Touch Limited Edition RED

Eindelijk, hij is er!
De Weber Master-Touch Limited Edition RED

Een BBQ in de iconische rode Weber kleur.

Weber heeft mij benaderd om hun nieuwste model, de Weber Master-Touch Limited Edition RED te testen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen!

Mijn oude Weber One-Touch 57 doet het na 7 jaar intensief gebruik nog steeds prima, al is het One-Touch Systeem (waarmee je de kolenresten in de opvangbak veegt) wel voor de 2e keer aan vervanging toe, en begint het kolenrooster wel echt minder te worden, maar dat is natuurlijk allemaal vervangbaar.

Door de felrode kleur is de Weber Master-Touch Limited Edition RED een echte blikvanger die zeker gezien mag worden. Er is goed over nagedacht en alle nieuwste ontwikkelingen zijn in dit model verwerkt.

Tijd om hem uit te pakken!

Wat is er dan vernieuwd?

Het model is te vergelijken met de oude One-Touch 57. Later is dit model vervangen door de Master-Touch met het GBS systeem (Gourmet BBQ System). Hierdoor is het mogelijk geworden verschillende accessoires te gebruiken voor meer bereidingsmogelijkheden. Het rooster heeft een uitneembaar middenstuk waar de GBS wok, GBS pan of bijvoorbeeld de GBS gevogeltestomer in gezet kan worden. Het voordeel hiervan is dat alle accessoires direct in contact komen met de hittebron en ze niet los op het rooster gezet hoeven te worden. Ook het verplaatsen van de brikettenhouders gaat makkelijker terwijl je je gerecht op de rand van het rooster kan laten liggen.

De deksel

Thermometer
In de deksel zit een opvallende Limited Edition uitvoering van de dome thermometer waar ik altijd handig gebruik van maak.
Handvat
Het handvat is voorzien van het bekende hitteschild wat geen verandering is.
Luchtuitlaat
De luchtuitlaat is voorzien van een nieuwe greep welke we ook al zagen op de Kettle Plus.
Het Tuck-Away™ deksel systeem
Door de stevige geïntegreerde beugelhouder kan je de deksel makkelijk en veilig wegleggen.

De ketel

Roestvrij stalen rooster
Het grootste verschil ten opzichte van de standaard Weber Master-Touch is dat de Limited Edition Red geleverd wordt met een roestvrij stalen rooster. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen. Ook zijn de staven van het rooster dikker dan het normale rooster waardoor het rooster langer warmte vast houd. Roestvrij staal geleid minder goed warmte dan gewoon staal. Of ik daar nog wat van ga merken weet ik nog niet.
Handvat
Het handvat is voorzien van 2 haken wat erg handig is om je tang of je schoonmaakborstel op te hangen.
One-Touch® reinigingssysteem
Als je ooit een Weber koopt, koop er dan een die voorzien is van het One-Touch® reinigingssysteem. Het schoonmaken / legen van je BBQ is dan een fluitje van een cent. De Weber Master-Touch Limited Edition RED is voorzien van een extra grote aspan waardoor je rustig 4 á 5 keer kunt BBQen zonder de aspan te hoeven legen.
Ook is de aspan voorzien van een nieuw systeem waardoor deze makkelijker los te maken is.
Charcoal briquet holder
De Weber Master-Touch Limited Edition RED wordt geleverd met 2 kolenhouders en een grote aluminium bak zodat je gelijk kunt beginnen met BBQen.
Door je kolen in deze kolenhouders te doen kun je ze makkelijk verplaatsen en met verschillende zones (direct / indirect) werken.
De Aluminium bak kan je in het midden plaatsen en gebruiken als lekbak.

Het onderstel

Poten
De poten zijn voorzien van het Push-Pin systeem. Een systeem wat vaak gebruikt wordt bij tentstokken. Hierdoor kunnen de poten niet meer losschieten en is de BBQ makkelijker demontabel, mocht je een keer buiten de deur gaan BBQen.
Wielen
Een ander groot verschil dat direct zichtbaar is is dat de Limited Edition red is voorzien van vernieuwde wielen, en wel de wielen van de Genesis II. Deze worden bevestigd met een pin, en niet meer met een knel aansluiting. Daarnaast zijn ze een stuk steviger en dat merk je direct als je de BBQ verplaatst.

Naast de Weber Master-Touch Limited Edition RED stuurde Weber me ook nog een Sideidekick-tafel, een BBQtang, een Bakplaat en een speelgoed Weber.

Sidekick-tafel
Ik heb eerder een zijtafeltje aan mijn BBQ gehad, maar die was zo gammel dat ik zelf maar een BBQ meubel gebouwd heb. Het is zeker een must om extra werkruimte te hebben.
Toen ik de Sidekick tafel aan de BBQ bevestigde viel het me gelijk op hoe stevig deze is. Dat komt omdat de tafel voorzien is van een poot die je met een kliksysteem makkelijk kunt verwijderen.
De tafel schroef je met klemmen vast, deze hangt dus niet los aan je BBQ zoals de meeste zijtafels.
Weber BBQtang
Wat valt er te vertellen over een tang?
Hij moet vooral stevig zijn en goed in de hand liggen. Ik heb de tang nog niet gebruikt, maar stevig is hij zeker.
Gourmet BBQ systeem – Bakplaat
Het hebben van een bakplaat geeft je de mogelijkheid om meer kleine producten te bereiden en in hun eigen vocht te laten garen waardoor ze minder snel uitdrogen.
De bakplaat is voorzien van een rand waardoor het vocht niet weg kan lopen.
Ook is hij van dik gietijzer wat zorgt voor een stabiele temperatuur, en hij past natuurlijk in het GBS systeem.
Ik denk hier vooral heel veel hamburgers op de gaan bakken, maar ook groenten, garnalen en aardappeltjes.
Mini Weber
Ook aan mijn dochter is gedacht. Erg leuk dat ze een eigen BBQ heeft in de zelfde kleur als die van haar vader, al speelt ze nu toch al liever met de BBQ van papa.

Conclusie

Weber heeft goed nagedacht over het nieuwste model uit hun BBQ lijn, en niet alleen de kleur aangepast, maar alle nieuwste snufjes in dit model verwerkt.
Ik kan niet wachten om hem te gaan gebruiken.
Vanaf nu komen de nieuwe gerechten van de iconisch rode Weber Master-Touch Limited Edition RED!
Wil je de Weber Master-Touch Limited Edition RED kopen, klik dan HIER om naar de website van Weber te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

Reageren op dit bericht

Eindelijk, hij is er! De Weber Master-Touch Limited Edition RED Een BBQ in de iconische rode Weber kleur. Weber heeft mij benaderd om hun nieuwste model, de Weber Master-Touch Limited Edition RED te testen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Mijn oude Weber One-Touch 57 doet het...Weber Master-Touch Limited Edition RED