Whisky Wings

HomeGrillenWhisky Wings

Een lekkere en makkelijke manier om kippen vleugels op de BBQ te bereiden.


Ingrediënten:

  • 1 kg | kippen vleugels
  • 1 tl | knoflookpoeder (of verse knoflook)
  • 5 el | ketjap
  • 1 ui | (fijn gesneden)
  • 5 el | basterd (bruine) suiker
  • 2 tl | gember
  • zout
  • hete saus
  • 5 el | whisky
  • ½ pak | braadboter

Voorbereiding:

  1. Doe de kippen vleugels in een grote kom;
  2. Voeg de de knoflook, de ketjap, de ui, de basterd suiker en de gember toe;
  3. Breng het op smaak met een snufje zout;
  4. Na eigen smaak kan je hier een paar scheuten  hete saus aan toe voegen;
  5. Als laatst voeg je het belangrijkste ingrediënt toe, de whisky. Wees hier niet te zuinig mee;
  6. Dit alles roer je goed door elkaar waarna je het afdekt met folie en 2 uur laat intrekken in de koelkast.

BBQ:
6. |  leg de kippen vleugels op de BBQ en laat deze ongeveer 30 minuten indirect garen.
7. | neem een pan (bij voorkeur een dutch oven) met hierin een ½ pak braadboter en doe de overgebleven marinade hierbij. Hiervan gaan we de saus maken.
8. | Draai de kippen vleugels om en zet de pan voor de saus naast de kippen vleugels boven de kolen. Deze kan je verder op smaak brengen met extra hete saus of whisky.
9. | Als de kippen gaar zijn en de saus voldoende op temperatuur is haal je deze van de BBQ en giet je de saus over de kippen vleugels.

en dan, kluiven maar


 

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikel
Volgend artikel

8 REACTIES

  1. Hoi Niels,

    Ik wil deze kippenvleugels een keer klaar maken, maar heb een vraag.
    Om wat voor ketjap saus gaat het? Zoet of zout?
    Of bedoel je de marinade saus van ketjap?

  2. Ik zie mijn reactie niet meer..

    Is het zoete ketjap of een ketjap marinade?
    Dit is mij nog niet helemaal duidelijk..
    Wil het dit weekend eens proberen te maken..

    • Ik gebruik altijd ketjap manis, en dat is een zoete ketjap. Maar je bent natuurlijk vrij om hier je eigen smaak aan toe te voegen

  3. Ik lees nergens wat de temperatuur ongeveer moet zijn tijdens het indirect garen!
    Alvast bedankt voor de reactie.

    Mvgr Bram van den Broecke

Reageren op dit bericht