Een makkelijke manier om zalm klaar te maken op een BBQ. Dit doe je met een grillplankje. Kan jij in bijna elke supermarkt of slager kopen.
Ingrediënten:
- Grillplank (geweekt)
- Stuk zalm (bij voorkeur een zijdezalm)
- dijon mosterd
- bruine suiker
- zout
Voorbereiding:
1 | Laat de grillplank een avond voorweken in een emmer met water
2 | leg de zalm met het vel naar beneden op de grillplank
3 | Smeer de zalm aan de bovenzijde flink in met mosterd en strooi er flink wat bruine suiker eroverheen. Beetje zout kan ook geen kwaad.
BBQ:
4 | Stook je BBQ flink heet op. Dus direct en met veel kolen.
5 | Leg het plankje met de zalm ca. 15-20 minuten op het rooster.
6 | Haal de zalm van de plank en klaar!
Het resultaat is verbluffend lekker. Zo heb je zalm nog nooit gegeten
Bron: www.brambbq.nl