Zalm met mosterd en suiker

Home Grillen Zalm met mosterd en suiker
Een makkelijke manier om zalm klaar te maken op een BBQ. Dit doe je met een grillplankje. Kan jij  in bijna elke supermarkt of slager kopen.


Ingrediënten:

  • Grillplank (geweekt)
  • Stuk zalm (bij voorkeur een zijdezalm)
  • dijon mosterd
  • bruine suiker
  • zout

Voorbereiding:
1 | Laat de grillplank een avond voorweken in een emmer met water
2 | leg de zalm met het vel naar beneden op de grillplank
3 | Smeer de zalm aan de bovenzijde flink in met mosterd en strooi er flink wat bruine suiker eroverheen. Beetje zout kan ook geen kwaad.

BBQ:
4 | Stook je BBQ flink heet op. Dus direct en met veel kolen.
5 | Leg het plankje met de zalm ca. 15-20 minuten op het rooster.
6 | Haal de zalm van de plank en klaar!

Het resultaat is verbluffend lekker. Zo heb je zalm nog nooit gegeten


Bron: www.brambbq.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geschreven door:

RTLNiels
Ik ben Niels "RTLNiels". Iedereen kan BBQen, dat is mijn motto! Mijn BBQ staat elk weekend aan. Ik deel lekkere en makkelijke recepten die iedereen kan maken met ingrediënten die standaard in de keuken aanwezig zijn, of makkelijk te verkrijgen zijn. Mis je iets, heb je een vraag of een goede tip. Mail me gerust, ik reageer altijd.
Vorig artikelBacon explosion
Volgend artikelSnelle MOINK Balls

Reageren op dit bericht

Print Friendly, PDF & Email

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.